Hirdetés

Gyergyószék több településén is megemlékező ünnepségeket tartanak

Gyergyószentmiklóson egész napos ünnepségsorozattal készülnek a forradalom és szabadságharc napjára: reggel 9 és délután 4 óra között. A szabadságharc gyermekszemmel elnevezéssel csoportos foglalkozások lesznek a városi könyvtárban; 11 órától ökumenikus megemlékezés és szentmise kezdődik a Szent Miklós-templomban, majd 12 óra 30 perctől koszorúznak a Petőfi-szobornál.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gyergyószék több településén is megemlékező ünnepségeket tartanak
Főhajtás. Idén is megkoszorúzzák a gyergyószentmiklósi Petőfi-szobrot Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Az ünnepnapot a Nest zenekar koncertje zárja a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola dísztermében.

Borszéken este hat órától kezdődik az ünnepi megemlékezés: ekkor koszorúkat helyeznek el az alsóborszéki emlékműnél, a rendezvény a művelődési házban folytatódik rendhagyó történelemórával, a Cziffrasarok Néptáncegyüttes műsorával, majd Petőfi Live estre kerül sor, melynek vendégelőadói Laczkó-Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Maroshévízen délután öt órától ünnepi szentmise keződik a római katolikus templomban, amelyet a diákok műsora követ Ébredj, hazám! címmel. Az ünnepséget koszorúzás zárja a templomkertben.

Gyergyószárhegyen 11 órakor huszárfelvonulással kezdődik az ünnepség, 12 órától ünnepi beszédekkel és áldással, majd koszorúzással folytatódik. 13 órától a Bethlen Gábor Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora lesz látható.

Gyergyóremetén reggel 8 órakor lovas felvonulással köszöntik a szabadságharc emléknapját, majd 11 órától szentmisével, 12 órától koszorúzással és rövid ünnepséggel várják az érdeklődőket a Hősök emlékművénél. 13 órától ünnepi műsort tartanak a Balás Gábor Művelődési Házban.

Gyergyóalfaluban többnapos kulturális kínálattal készülnek a szabadságharcra való megemlékezésre: 15-én délelőtt szabadtéri ünnepi műsorra kerül sor, majd a Petőfi Sándor Művelődési Házban a helyi Nagy Imre Népizenekar és a Sövér Elek Szakközépiskola diákjainak gálaműsora lesz látható. Március 17-én Petőfi-emlékműsort láthatnak az érdeklődők a Rózsaszínház vendégelőadásában, 20-án pedig a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmet vetítik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!