Hirdetés

Függőágypark a gyergyószentmiklósi Gyermekek Házánál

Kalákában épült meg a gyergyószentmiklósi Gyermekek Háza udvarán a függőágypark. A pihenőalkalmatosságokat nemcsak azok használhatják, akik az intézmény szakköreire járnak, hanem bárki más is, aki ott szeretne lazítani, beszélgetni, olvasni.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Függőágypark a gyergyószentmiklósi Gyermekek Házánál
Függőágyparkot hoztak létre. A közös munka gyümölcse Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Kicsik és nagyok, egész családok, mintegy hatvan személy vette ki részét a szombati kalákából a gyergyószentmiklósi Gyermekek Háza udvarán. Mindenkinek jutott tennivaló, hiszen rendbe tették a zöldövezetet, közben készültek a függőágyak tartóelemei, de volt olyan is, aki süteményt, harapnivalót vitt az önkénteseknek. 

– 2023-ban részt vettünk a Műhely Egyesület által szervezett Fuss Neki programon, amelyen 11 ezer lejt adományoztak civilek. Ebből készült el most az általunk megálmodott függőágypark – közölte nagy megelégedéssel Szőcs Zsuzsanna, a Gyermekek Háza pedagógusa, valamint a programba benevezett Pro Terra Alapítvány elnöke.

Hegyi Zsuzsánna

Korábban az épület mellett tíz darab akácfaoszlopot rögzítettek a földbe, a mostani közösségi megmozduláson pedig lecsiszolták őket, és több akasztót szereltek rájuk, így összesen tizenhárom függőágyat tudnak majd egy időben kihelyezni.

– A pihenőalkalmatosságokat bárki használhatja – egy már megszerkesztett, hamarosan kikerülő rendszabály alapján – abban az időszakban, amíg a szakkörök zajlanak az épületben – hangsúlyozta Szőcs Zsuzsanna.

Hozzátette: igyekeznek arra nevelni a gyermekeket, hogy úgynevezett létezéspartnerként tekintsenek a környezetre, ne csak kihasználják a természetet, hanem vigyázzanak is rá, s hasonlóképpen az elkészült parkot is becsüljék meg, hogy hosszú életű legyen.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!