Hirdetés

Folytatódik a Monturist-ügy

Újabb fejezetéhez érkezett a Monturist-ügy. A Gyergyószentmiklós és a budapesti V. kerület önkormányzatának közös tulajdonában levő, gyilkostói területeket kezelő cég kapcsán ismét vita alakult ki a kisváros önkormányzatában.

Barabás-Pál Hajnalka
Folytatódik a Monturist-ügy
A költségvetés módosításában egyetértettek az önkormányzati képviselők Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Egyetlen napirendi pontért hívták össze a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselőket,  költségvetés-módosításról döntöttek. Mintegy hatszázezer lejt kellett szétosztani, amiből jutott ösztöndíjakra, beteggondozásra és fűtéstámogatásra is. Hozzászólás nélkül, teljes egyetértésben fogadta el a testület az előterjesztést.

A tanácsülés meghívóját kedden kapták meg a tanácsosok, a szerda délelőtti ülés előtt fél órával érkezett a Monturist Kft. közgyűlésének az összehívásáról szóló értesítés, tájékoztatásként. Értetlenül álltak előtte a tanácsosok, hiszen az iratokból kiderült, hogy a meghívót október 26-án írta meg a cég ügyvezetője, a városházán pedig december 5-én iktatták. A vállalati közgyűlés napirendjén többek közt az ügyvezető kinevezésének meghosszabbítása is szerepel, öt évre. Ezenkívül alapszabály-módosító javaslat is szerepel a napirenden, oly módon, hogy – a cég alapszabályának előírásai miatt – a gyergyószentmiklósi városvezető testület kisebbségi tulajdonosként érdemi beleszólás nélkül marad a cég ügyeit illetően. A Monturist-közgyűlés napirendjéhez módosító javaslatot ugyanis legalább tíz nappal a közgyűlés előtt kell benyújtani, és ez a határidő már nem teljesíthető, a testületi tagok szerint szándékosan húzta az időt az ügyvezető.

– Az ügyvezető semmibe veszi a gyergyószentmiklósi testületet, játszik vele – méltatlankodtak a tanácsosok az ülésen.

Ráadásul az ülésen az V. kerület honlapjáról kiderítették, hogy csütörtökön tart ülést az ottani képviselő-testület, és a napirendjükön szerepel a Monturist közgyűlése. Ebből arra következtettek, hogy Budapestre hamarabb eljutott a meghívó.

– Ugyanaz a forgatókönyv, mint legutóbb – mutattak rá többen is.

A legutóbbi közgyűlés összehívása is hasonló módon történt. Akkor – amiatt, hogy nem kerülhettek napirendre a gyergyószentmiklósi javaslatok, és a megbízott tanácsosok csak a közgyűlésen szembesültek a tárgyalt napirendi pontokkal – szavazás nélkül távoztak a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselői az ülésről.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!