Folytatják a fiatalokat támogató programot

2004 óta zajlik a 35 év alatti fiatalokat támogató, telekosztási program Borszéken; eddig 46 fiatal család jutott közművesített területhez a fürdővárosban. A programot folytatják, újabb területek kiosztását tervezi az önkormányzat.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Folytatják a fiatalokat támogató programot
Telekosztás fiataloknak: népszerű a program Borszéken Fotó: Boncina-Székely Szidónia/Archív

A telekosztást a 2003-ban megjelent 15-ös törvény teszi lehetővé, amelynek értelmében 350 négyzetméteres területet kaphatnak a 35 évnél fiatalabb helyi lakók. Borszéken ezt a területet 500 négyzetméterre növelték, a többletrészt jelképes bér ellenében kapták meg eddig a fiatalok. 

– 2004-ben 10 telket, 2008-ban pedig 11-et adott át az önkormányzat, ezeken a területeken már tucatnyinál is több ingatlan épült. Legutóbb 2018-ban hirdetett ilyen jellegű pályázatot a polgármesteri hivatal, a program sikerét mutatja, hogy a 25 telekre túljelentkezés volt, összesen 35 fiatal nyújtotta be az igénylési iratcsomót

– tudtuk meg Mik József polgármestertől. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A programban olyan helyi fiatalok vehetnek részt, akik nem töltötték be 35. életévüket, nem rendelkeznek saját telekkel, emellett a családi státust, a gyermekek számát és az egyének végzettségét is figyelembe vevő pontozási rendszer alapján döntik el, ki részesülhet a juttatásban. 
Borszék elöljárója elmondta: a nagy sikerre való tekintettel a programot folytatják, a Remetei-oldalon fognak újabb földterületeket kiosztani; az ezzel kapcsolatos részletek kidolgozás alatt vannak.

Folytatják a fiatalokat támogató programot



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!