Figura Feszt miniévad Gyergyószentmiklóson

Második kiadásához érkezik október 10–13. között a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház miniévada, a Figura Feszt. A szakmának és a közönségnek egyaránt szánt eseményen a színházlátogatók átfogó képet alkothatnak a társulat jelenéről, hiszen az előadások mellett közönségtalálkozók és szakmai beszélgetések segítik a rálátást.

Boncina-Székely Szidónia
Figura Feszt miniévad Gyergyószentmiklóson
Sajtjótájékoztatón ismertették a miniévadot Fotó: Boncina-Székely Szidónia 

Négy színházi előadással várja a nézőket október 10–13. között a Figura Stúdió Színház. A visszajelzések és a helyfoglalások alapján közel teltházas már az Öntöde épületében csütörtökön kezdődő színházi maraton.

– Manapság nagyon szétszórt a művészetek, a színház világa, nehéz képet alkotni az itt zajló alkotói folyamatokról, nekünk pedig visszajelzést kapni a nézőktől a munkánkról. Erre ad lehetőséget ez a minifesztivál – fogalmazott sajtótájékoztatón Albu István, a társulat vezetője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A miniévad részeként a 2023-ban, Botos Bálint által rendezett Az eltört korsó című darabot, az ugyanebben az évben Visky Andrej által rendezett Mizantrópot láthatják a társulat korábbi előadásai közül, de két új színházi alkotással is találkozhatnak a színházkedvelők: a Ház a határon produkciót Keresztes Attila, a Liliom című pedig Albu István rendezte.

Az előadásokat román nyelvű felirattal látják el kivetítőn; a közönségtalálkozók által a nézők közelebb kerülhetnek a színházhoz, ugyanakkor új nézőpontokkal, meglátásokkal gazdagíthatják a társulat munkáját.

A Figura új próbafolyamatot kezdett el: az ünnepi évad részeként egy korábban, Bocsárdi László által rendezett Lázár Ervin-mesét visznek színre. A kisfiú és az oroszlánok előadást ezúttal Kolozsi Borsos Gábor rendezi, és a városnapok alkalmával láthatja a nagyérdemű. Októberben a Győri Nemzeti Színház vendégelőadásait játsszák az Öntödében, novemberben több előadással turnézik a társulat Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Szatmárnémetiben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!