Fesztiválhangulatban Gyergyó

Egészen berobbant az EgyFeszt péntek estére. A fesztivál minden helyszíne megtelt élettel, az egész városban érződött a fesztiválhangulat.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fesztiválhangulatban Gyergyó
Több generáció énekelt közösen. Mobilmánia-koncert az EgyFeszten Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Pénteken is sorba kellett állni bérlet- vagy jegyvásárlásért a főtéri jegyirodánál, annak ellenére, hogy a belépőkhöz a fesztiválhelyszíneken is hozzá lehetett jutni. Nagyon sokan érkeztek az EgyFesztre más erdélyi városokból és Magyarországról is, de más nyelveken beszélőkbe is botlottunk. A főtéri parkban egyszerre csalogatta a fesztiválozókat a Folkudvarból kihallatszó hegedűszó és a Bakelit udvarból kiszűrődő dobpergés, de a Gasztroutcából áradó illatoknak sem volt könnyű ellenállni.

Fesztiválhangulatban Gyergyó

Pénteken a Mobilmánia Vikidál Gyulával lépett fel a Bakelit udvar színpadán, több generáció énekelte velük a közismert szövegeket. A Folkudvarban pálinkabemutató zajlott délután, este a Tarló zenekar Antal Csengével lépett fel, és ismét hajnalig tartó táncházba várták a népzene és néptánc kedvelőit. Voltak is sokan a helyszínen. A Figura színház- és könyvudvarában este az Elfogy a levegő című film rendezőjével és néhány főbb szereplőjével zajlott közönségtalálkozó. A nagyrészt gyergyószentmiklósi helyszínen játszódó játékfilm forgatásáról sok apró részletet is elmeséltek az alkotók.

Fesztiválhangulatban Gyergyó

A nagyszínpad eseményei is rajtoltak pénteken este. Előbb a Don’t Stop the Queen koncertezett, majd Havasi adott pazar látványkoncertet a többezres közönségnek. A koncert éjfél körüli zárása után sem maradt abba a pezsgés a városban, a Folkudvarban és a Hegyilevegő udvarban is rengetegen folytatták a szórakozást, az alternatív zene kedvelői a Livingroomban töltötték az estét.

Az EgyFeszt vasárnap estig tart, folyamatosak a programok a tematikus udvarokban. Szombaton előbb az El Siciliano, majd Parov Stelar, vasárnap a No Sugar és a Tankcsapda játszik a nagyszínpadon.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!