Fenyves járat

A 2024–2025-ös tanévben is lesz Fenyves járat Gyergyószentmiklóson, vagyis felnőttek kísérik majd gyalogosan iskolába a gyerekeket. Az előkészületek a lábbusz elindítására már zajlanak, toborozzák az önkénteseket.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fenyves járat
Fotó: Fenyves Járat - Lábbusz/FB

Tavaly ősszel indult útjára Gyergyószentmiklóson a Lábbusz program. A Fenyves járat nagyon népszerűnek bizonyult, ezért szeptember 10-től naponta kísérik majd a felnőttek a kisiskolásokat a tanintézetekbe. A lábbusz vezetésére most toborozzák az önkénteseket.

– Fontos tudniuk a kísérőknek, hogy jelentkezésük nem feltételezi azt, hogy mindennap kell majd csoportot vezessenek, a vállalkozásért cserébe kávét, teát ihatnak a félórás lábbuszozást követően

– közölte Musulin Péter önkéntes, a program kezdeményezője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Fenyves járat a város több pontjáról indul reggelente a tanintézetek felé. Adott időpontokban lehet majd csatlakozni a lábbuszhoz, a hat útvonal a tavalyhoz képest nem változik. Ezek a város térképén különböző színekkel megjelölt útvonalak az indulási időpontokkal együtt elérhetők a Fenyves járat közösségi oldalán.
A járatra való „felszállást” idén is jutalmazzák a szervezők, a pontgyűjtő füzetecskék épp nyomdában vannak, és a támogatóknak köszönhetően idén is értékes díjakat kapnak majd a legkitartóbb lábbuszozók.
Tavaly 155 tanítási napon közlekedett a Fenyves járat. Ez idő alatt barátságok kötődtek, születésnapot is ünnepeltek, zárókirándulást szerveztek, azaz közösségépítő szerepe volt a programnak.

– Az elmúlt tanévben, átlagosan százharminc-száznegyven gyereket járattunk iskolába naponta tíz-tizenöt önkéntessel. A rekord a százhetvenkét diák volt egy nap alatt

– tette még hozzá Musulin Péter.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!