Hirdetés

Felújítás után tatarozás

A tavalyi vihar okozta károk és az épület elsalétromosodott részének kijavításán dolgoztak a Kossuth Lajos utcai Pitypang Óvodánál Gyergyószentmiklóson. A vakáció ideje alatt a Kós Károly Általános Iskolánál is kisebb javításokat terveznek.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felújítás után tatarozás
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A gyergyószentmikló­si Kossuth Lajos utcai ingatlant 2016-ra újították fel, több évig a Fogarasy Mihály Általános Iskolához tartozó Csodavilág napközi használta, amíg az ő épületüket renoválták. 2021-ben, mielőtt az eredeti tulajdonos, a Kós Károly Általános Iskolához tartozó egykori Százszorszép, most Pitypang napközi beköltözött volna, tatarozták, megjavították a tetőt és kicserélték a cserepeket. Idén újabb beavatkozásra volt szükség: az épület külsejét újították fel. 
A munkálatokkal kapcsolatban Csibi Zsuzsanna, a Kós Károly iskola igazgatója elmondta, hogy a tavalyi vihar okozta károkat és az útjavítás során keletkezett vagy felfedezett hibákat javítják ezúttal ki.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Felújítás után tatarozás

– A napközivel párhuzamos út felújítása során a por és törmelék az épület aljzatát is megsértette, és használat közben láttuk azt, hogy a vízelvezetésekkel is probléma van. Emiatt az épületegyüttes külső festésére volt szükség. A napközinél a salétromosodást is ki kellett javítani, majd újraszigetelni és lefesteni

– tette hozzá az intézményvezető.

Felújítás után tatarozás
Az iskola ügykezelésébe nyolc épület tartozik, és minden évben igyekszik a tanintézet vezetősége egyet-egyet javíttatni. A nyár folyamán a Kós Károly iskola kerül sorra: 2010-ben fejeződött be az iskola felújítása, azóta a fa elemekről lehámlott a lakkréteg, ezt szeretnék kijavítani. A következő tanév végén pedig a bölcsőde és a mellette lévő sérült gyerekeket, fiatalokat foglalkoztató tanintézet, a Napsugár Speciális Iskola kerül sorra – tájékoztatott Csibi Zsuzsanna.
A napközi jelenlegi munkálataira 29 ezer lejt költenek, helyi költségvetésből. A munkálatok idején az oktatás és a foglalkozások zavartalanul zajlottak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!