Hirdetés

FeltöltŐ – az élet védelmében

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
FeltöltŐ – az élet védelmében
Istentisztelet a városközpontban. A résztvevők lelkileg feltöltődtek Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A vasárnap déli ökumenikus istentiszteletben csúcsosodott ki a FeltöltŐ idei kiadása. A hőség ellenére nagyon sokan vettek részt a szabadtéri szertartáson. Keresztes Zoltán, a Szent István-plébánia plébánosa a fesztivál szervezőinek céljait ismertette.

– Védjük az életet, ugyanakkor felismerjük, hogy életünk igazi célja és értelme nem más, mint Krisztus szolgálata. A keresztény ember identitása és létezésének értelme Krisztusban kell gyökerezzen. Ahogy a hold éjjel felveszi magára a nap fényét, úgy kell az egyháznak és nekünk, közösségnek a világ éjjelében magába szívnia és tovább árasztania Krisztus világosságát – fogalmazott a plébános.

Az istentiszteleten Soltész Miklós, Magyarország Miniszterelnökségének egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is szólt a hívekhez, az élet védelmére biztatva mindenkit, több erős hatású példán keresztül.

Az idei FeltöltŐ kiemelt témája is az élet, eköré szerveztek előadásokat a rendezvény megálmodói. Dicsőítő koncertek, gyerek- és ifjúsági programok alkották az idei keresztény zenefesztivált. Nem kizárólag a templomokban lehet Istenhez kapcsolódni, ezt bizonyították most is, főként a fiatal korosztályt megszólítva a három nap során.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!