Hirdetés

Ezen a nyáron már másodszor hívja fel a figyelmet a gyergyószentmiklósi közmű az ivóvízzel való takarékoskodásra

Ismét az ivóvíz észszerű felhasználására szólítja a lakosságot a Gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű a kánikula miatt. Arra kérik az érintetteket, hogy ahol lehet, takarékoskodjanak a vízzel. 

Barabás-Pál Hajnalka
Ezen a nyáron már másodszor hívja fel a figyelmet a gyergyószentmiklósi közmű az ivóvízzel való takarékoskodásra
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A nyár folyamán már másodszor intéz felhívást a gyergyószentmiklósi közmű az ivóvízzel való takarékoskodásra. „Az időjárás felmelegedésével kialakult kánikula miatt drasztikusan megnő a vízigény, és előállhat az a helyzet, hogy nem tudunk neki eleget tenni, mert a vízellátó rendszer egyre gyorsabban leürül a megnövekedett használat következtében. Erre tekintettel, kérjük a lakosságot, hogy gondoljanak az ivóvíz észszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú igénybevételét (pl.: medencefeltöltés, autómosás). Csökkentsék a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát, az ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket pedig kapcsolják ki” – írják a közösségi oldalon.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hozzáteszik, a vízkorlátozást szeretnék elkerülni, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. A fogyasztás további növekedése esetén azonban a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében a HVCSK kilátásba helyezi a vízkorlátozás elrendelését.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!