Hirdetés

Elzárják a csapot

Pár napig szünetel a melegvíz-szolgáltatás Gyergyószentmiklóson. Ahol megoldható, most is beüzemelik a gázkazánokat, így nem kell az egész városnak nélkülöznie a szolgáltatást.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 4 perc
Elzárják a csapot
Gázkazánokkal biztosítják a meleg vizet. Ideiglenes megoldás Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Ismét beüzemelik a Bucsin negyed és a Virág negyed északi részét kiszolgáló gázkazánokat, mivel a hálózatbővítéssel megbízott cég olyan munkafázishoz érkezett, amely miatt a főtéri övezetben le kell üríteni a rendszert. Ez mától kezdődően jelent majd pár napos melegvíz-hiányt – tájékoztatott Angi Zoltán, a Gyergyószentmiklósi Hő-, Víz és Csatornaszolgáltató Közmű távhőszolgáltatásért felelős igazgatója.

– Le kell engedjük a rendszert a központi övezetben, hogy a kivitelező elvégezhesse a vállalt munkát. A Bucsin negyedet és a Virág negyed északi oldalát ez nem érinti, ott bekapcsoljuk a gázkazánokat, és azzal biztosítjuk a meleg vizet

– közölte Angi Zoltán.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hozzátette, a gázkazánok működtetése jelentős többletköltséget jelent a közmű számára, ezért igyekeznek csak annyit használni, amennyit muszáj, így a két városrészben ezekben a napokban nem lesz folyamatos szolgáltatás, csak reggel 6 és este 11 óra között. A szünetet kihasználja a közmű, és közben elvégez néhány javítást a hálózaton.
Mint megtudtuk, a táv­hő­hálózat bővítése és cseréje miatt augusztusban is várható pár napos szünet a melegvíz-szolgáltatásban, ami alatt a most épülő szakaszokat rákötik a gerincvezetékre.

– A távhőhálózaton eszközölt beruházás augusztusban véget ér, ezzel elérjük, hogy a következő 10-15 évben nem kell hozzányúljunk a gerincvezetékhez

– fejezte ki reményét Angi Zoltán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!