Hirdetés

Elstartolt a székelyföldi lovasünnep

Konferenciával kezdődött csütörtök délelőtt a Székelyföldi Lovas Ünnep 17. kiadása. Elismert szakemberek értekeznek a nap folyamán, a folytatásban pedig sok látványos program várható, egészen vasárnap estig.

Barabás-Pál Hajnalka
Elstartolt a székelyföldi lovasünnep
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Bajkó Tibor, a lovasünnep főszervezőjének köszöntője után máris elkezdődtek a lovaskonferencia munkálatai. Előbb Lőrinc Rómeó beszélt részletesen a lovasíjászatról, részletezve annak múltját, jelenét és jövőjét.

– A lovasíjászatban sokkal több van, mint egy fizikai összetetett mozgás. A kultúránk fontos része, benne vannak a hagyományaink, népviseletünk, a néptánc. Sokkal több a lovasíjászat, mint elsőre tűnik – mutatott rá, s arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes lenne egy lovasíjászpályát építeni Gyergyóban is.

Ugrólovak kiképzéséről értekezett Kádár Barna, majd Kolozsvári Tibor ismertette a Kárpát-medencei lovasprogramot. Dr. Jakab Szilárd állatorvosi szempontokból vizsgálta a sportlovak menedzsmentjét, de szó volt az izlandi lóról, a lovas turisztikai desztinációvá válás feltételeiről, a lovaglás művészetéről és a lovassportról mint fiatalokat támogató közösségi eseményről. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Pénteken a székelyföldi regionális díjugrató bajnokság döntőit tartják több kategóriában, mellette a gyerekeknek kínálnak számos tevékenységet: próbatételeket, gyermeköttusát, csapatjátékokat, kézműves-tevékenységeket, valamennyit díjmentesen, akárcsak lovaglást és szekerezést is. A gyerekek ingyenes tombolát is kapnak. Ugyanaznap várják a lovasünnepre a szervezők Potápi Árpád Jánost,  Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkárát is, aki idén először vesz részt fővédnökként személyesen a rendezvényen. 

Elstartolt a székelyföldi lovasünnep

A hétvége során visszatérő előadók is lesznek, mint például a sokak által kedvelt Hamza Viktória szabadidomító vagy a győri Ördöglovasok, akik most is elképesztő tüzes show-t hoznak a közönségnek. Szombaton és vasárnap a különböző lovas versenyszámok és lovas bemutatók követik egymást, kulturális és hagyományőrző programokkal tarkítva. A szervezők a közönség igényeinek eleget téve árnyékolásról is gondoskodtak, így kényelmesebben követhetők a rendezvények a pálya mellett.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!