Hirdetés

Élő turisztikai projektek mentén

Közös projekt keretében tartott családbarát turizmusról szóló előadást a Budapesti Corvinus Egyetem docense a BBTE Gyergyószentmiklósra kihelyezett tagozatán. A turisztikai workshopon vállalkozók és önkormányzati képviselők is jelen voltak.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Élő turisztikai projektek mentén
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Rövid időn belül a második turisztikai work­shopot szervezte meg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozata. A kedd délutáni találkozó és előadás vendége dr. Jászberényi Melinda docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének és a Turizmus és Mobilitás Kutatóközpontjának vezetője volt.

– Alapelvünk az, hogy ha valamit szervezünk a BBTE gyergyószentmiklósi tagozatán, azt ne csak a diákjainknak és tanárainknak szervezzük. Az Erasmus+ program elsősorban ezt szolgálná, de mi ezt kibővítettük. A nyitott egyetem, nyitott tudomány jegyében igyekszünk minél szélesebb körű, szakmai partnerséget kiépíteni

– számolt be dr. Horváth Alpár, a kihelyezett tagozat frissen kinevezett igazgatója az esemény kapcsán.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Így voltak jelen a programon turisztikai vállalkozók, valamint önkormányzatok képviselői Maros, Kovászna és Hargita megyéből. A szakelőadó a családbarát turizmusról beszélt a jelenlévőknek, melynek alapjául tanulói kutatás szolgált. 

– A tanszék nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatók élő turisztikai projektekben vegyenek részt. A kulturális turizmus tárgy egyik nagy projektje keretében Budapest múzeumait vizsgálták meg a hallgatók a családbarát turizmus szempontjából

– ismertette dr. Jászberényi Melinda docens, az előadásának témáját ismertetve. A workshop egyben kapcsolatépítő találkozó is volt. A felek azt remélik, hogy a későbbiekben a két intézmény között intenzívebb együttműködés valósulhat meg, egyrészt a fenntartható turizmus területén, ami most új fókusz a budapesti turisztikai tanszék életében, másrészt oktató-hallgató csereprogram tekintetében is.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!