Elkezdik az aláírásgyűjtést

Szenátorjelöltként Ambrus Istvánnak, képviselőjelöltként Bende Sándornak szavazott bizalmat a Gyergyó Területi Küldöttek Tanácsa. Hogy hányadik helyre kerülnek a megyei listán, arról a Hargita Megyei Egyeztető Tanács ülésén döntöttek.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 5 perc
Elkezdik az aláírásgyűjtést
Kelemen Hunor politikai beszámolója. Készülnek Fotó: Csíki RMDSZ

A megye három területi szervezete között elsőként tartotta meg rangsoroló ülését a Gyergyó területi RMDSZ – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Barti Tihamér, a területi szervezet elnöke. Mint ismertette, a TKT Ambrus Istvánnak és Bende Sándornak szavazott bizalmat, és arra kérte őket, hogy jelöltként legyenek rajta a szenátor- illetve képviselőlistán.
Ambrus István a sajtótájékoztatón elmondta, a megyei vámhivatal vezetésében töltött tizenhét évnyi tapasztalatát szeretné a szenátusban kamatoztatni.

– A cégek külkereskedelme és a jövedéki adót tartalmazó termékekkel kapcsolatos tevékenységei kapcsán nagy tapasztalatot halmoztam fel, ezt szeretném az RMDSZ-csapat szolgálatába állítani, segítve a régió és a megye gazdasági fejlődését

– mutatott rá a szenátorjelölt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Bende Sándor megismételte, amit lapunknak korábban nyilatkozott: az elmúlt időszak eredményei most kezdenek láthatóvá válni, ezt a munkát folytatni szeretné, és közben új beruházásokat is el kellene kezdeni. Minőségi életkörülményeket kell kínáljon a térség, hogy aki elment innen, visszavágyjon, aki itt él, ne akarjon máshol élni – fogalmazott.
Az RMDSZ Csíki Területi Küldöttek Tanácsa tegnap ülésezett, amelyen politikai tájékoztatót tartott Kelemen Hunor szövetségi elnök és Borboly Csaba területi elnök, ezt pedig a jelöltek beszámolói követték, majd titkos szavazás a jelöltek megerősítéséről. A tanács döntése értelmében egyhangúlag támogatja a jelentkezőket, így Csíkszék szenátorjelöltje Tánczos Barna, míg képviselőjelöltje Hajdu Gábor lesz a december 1-i parlamenti választások során – tudtuk meg Becze István ügyvezető elnöktől.
Udvarhelyszéken szeptember 20-án rangsorolják a jelölteket. Becze István, a csíki RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, a tegnap délután a Hargita Megyei Egyeztető Tanács a térségek (Csík, Gyergyó és Udvarhely) jelöltjeinek sorrendjéről döntött, nem személyek, hanem az egyes térségek helyéről a képviselői, illetve szenátori listán. A szenátusi lista sorrendje: Csíkszék, Udvarhelyszék. A képviselői lista sorrendje: szövetségi elnök, Csíkszék, Gyergyó terület, Udvarhelyszék (2).
Az RMDSZ elkezdte a támogató aláírások gyűjtését. Becze István jelezte, két listát kell aláírniuk a támogatóknak: egyet a parlamenti, egyet pedig az államelnök–választásra, a határidőig 25 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni. Az íveket a helyi RMDSZ-irodákban lehet aláírni, illetve standokat is felállítanak a forgalmasabb helyeken, az önkéntesek pedig házról házra járnak majd a következő időszakban. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!