Hirdetés

Elkezdhetik gyakorlatba ültetni a projekteket

Elégedett a FussNEKI! Gyergyó szervezőcsapata: idén közel 290 ezer lej gyűlt a civil szervezetek projektjeire. A Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat részére érkezett a legtöbb felajánlás, a kisbusz vásárlására kitűzött 80 ezer lejes célt 1600-zal haladták meg.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elkezdhetik gyakorlatba ültetni a projekteket
Illusztráció Fotó: Gyergyói Mozgó-Sérültek Egyesülete

– A teljesítmény jól mutatja, hogy ha a nagykövetek komolyan, elhivatottan dolgoznak a FussNEKI! alatt, akkor nagy dolgokat is meg lehet valósítani. A legtöbb adományt összegyűjtő három személy – Len Attila, Gáspár Ernő és Győrffy Zsolt – is ennek az egyesületnek a nagykövete volt – ismertette sajtótájékoztatón Elekes István projektvezető.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat mellett szép összeget gyűjtött még a Szászorszép Egyesület, a Romániai Magyar Szervátültetettek Egyesülete és a 7 Csillag Egyesület. Nyolc civil szervezet teljesítette túl a kitűzött célösszeget, volt olyan is, amely a kétszeresét is megszerezte, s csupán két olyan szervezet van, amely pár száz lejjel kapott kevesebb adományt az elképzelteknél.

Ebben az évben 27 szervezet és 295 nagykövet csatlakozott a kezdeményezéshez, amiből 91 személy több mint ezer lejt gyűjtött. Érdekesség, hogy idén a legfiatalabb négyéves, míg a legidősebb nagykövet 77 éves volt.

A FussNEKI!-n részt vevő egyesületeknek az elkövetkező hat–kilenc hónapban kell megvalósítaniuk a projektjeiket. Közben már elkezdődött a 2025-ös FussNEKI! Gyergyó szervezése. Ennek időpontját szeptember 27-re tűzték ki.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!