Elindítják a távhőszolgáltatást

Hétvégéig minden fogyasztónál elindul a fűtésszolgáltatás Gyergyószentmiklóson, jelentette be a gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű (HVCSK). A tervek szerint ebben az idényben is csak faőrleménnyel fogják előállítani a szükséges hőenergiát.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elindítják a távhőszolgáltatást
A fűtőanyagot időben elraktározták. Kezdődhet a fűtésidény Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Teljesültek a feltételei annak a szabálynak, amely előírja, hogy ha három egymást követő éjszaka 10 Celsius-fok alá esik a hőmérséklet, be kell indítani a távfűtést – közölte György János, a gyergyószentmiklósi HVCSK sajtósa. Ezért a következő napokban minden fogyasztónál elindul a szolgáltatás. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A következő időszakra előre jelzett lehűlést is figyelembe véve döntöttünk amellett, hogy téli üzemmódba helyezzük a hőközpontokat. A múlt héten még elvégeztünk kisebb javításokat a kazánokon, most már működőképes a rendszer – közölte György. Már el is indították a távfűtést néhány intézményben, illetve a lakók kérésére egy lépcsőházban is.

A közmű már korábban jelezte, hogy készül a fűtésszolgáltatás elindítására, és arra kérte a fogyasztókat, a belső hálózatokon zajló munkálatokat fejezzék be, a rendszereket pedig légtelenítsék. Utóbbit a fűtésidény során javasolják rendszeresen elvégezni.

A küszöbönálló fűtésidényben várhatóan nem lesz szükség áremelésre, hiszen továbbra is biomasszával terveznek fűteni. Újdonság viszont, hogy energetikai felmérést végeztet a közmű a lépcsőházakban, ennek eredménye alapján fogják elosztani a közös felületek hőfogyasztását a lakók között, függetlenül attól, hogy a lakásokban használnak-e vagy sem távfűtést. A felmérés huszonnégy lépcsőházban már elkészült, és havonta újabb nyolc lépcsőházban végzik majd el.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!