Hirdetés

Elégedett az eredménnyel Barti Tihamér, erősödött az RMDSZ Gyergyóban

Elégedett a választások eredményével Barti Tihamér, a Gyergyó területi RMDSZ elnöke. A térségben jelentősen emelkedett a választók részvétele, és erősödik az RMDSZ jelenléte is az önkormányzatokban.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elégedett az eredménnyel Barti Tihamér, erősödött az RMDSZ Gyergyóban
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

51 százalékos volt a választók részvétele a gyergyói térségben, évtizedek óta nem volt ilyen magas. A példás mozgósítás eredménye ez Barti Tihamér szerint, aki sajtótájékoztatón értékelte a június 9-i eredményeket.

– A gyergyószékiek megmutatták azt, hogy bíznak az RMDSZ-ben, ezt bizonyítja, hogy

6500-zal több szavazatot kapott a szövetség, mint a legutóbbi választáson.

Évtizedek óta nem volt ilyen eredmény a térségben. Köszönöm a választóknak, hogy érezték a választás súlyát, és politikai pozíciónkat megerősítették – fogalmazott a területi elnök.

A Gyergyói-medencében minden polgármester, az RMDSZ-esek és a független szárhegyi, illetve az EMSZ-jelöltként induló újfalvi polgármester is megőrizte tisztségét.

A térségben több önkormányzati képviselője lesz az RMDSZ-nek, mint eddig volt. 

A választás győztesei csak októbertől gyakorolhatják tisztségüket, akkor jár le a most funkcióban levők mandátuma. A következő hónapok a munkaátadásról, tudástranszferről kell szóljanak Barti szerint.

– Azt kérjük a tisztségviselőinktől, hogy vegyék igénybe az újonnan megválasztott tanácsosok segítségét is, hívják meg az önkormányzati ülésekre. Így a nyár folyamán betekintést nyerhetnek abba a munkába, ami rájuk vár a következő négy évben – javasolta Barti.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!