Hirdetés

Elballagtak az egyetemisták, elbúcsúztatták az igazgatót is

Összesen 46 hallgató ballagott el csütörtökön a Babeş–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatán. Az ünnepség alkalmával elbúcsúztatták az egyetemisták dr. Dombay István egyetemi docens, igazgatót nyugdíjba vonulása alkalmából. 

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elballagtak az egyetemisták, elbúcsúztatták az igazgatót is
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A turizmusföldrajz alapképzésen húsz magyar és tizenegy román tagozaton végző hallgató ballagott, az ökoturizmus és fenntartható fejlődés mesteri képzést pedig tizenöten végezték el a Csíky-kerti egyetemen. Az emléklaposztó után az évfolyamvezetők köszöntötték a tanulókat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Dr. Niţă Adrian egyetemi adjunktus, a román végzős évfolyam vezetője ismertette a legutolsó statisztikai adatokat arról, hogy mennyi mindent kellene tudjanak az elemi osztályt befejezőknek, és ehhez képest a román társadalom tudáshalmaza hol tart. Dr. Bálint-Bálint Lóránt, a magyar tagozaton végzőket búcsúztatva megemlékezett egyik, hosszas betegség után elhunyt hallgatóról, akinek példáját említve bátorságra, kitartásra biztatta a jelenlevőket, majd méltatta azt az összefogást is, amit mindvégig tanúsítottak a hallgatók az intézményen kívüli tevékenységek, megmozdulások szervezésében és lebonyolításában.

Elballagtak az egyetemisták, elbúcsúztatták az igazgatót is
A másodéves hallgatók búcsúztatóikban sikert kívántak a ballagóknak, majd dr. Dombay István egyetemi docens, igazgatót is köszöntötték. A pedagógusi pályán eltöltött 40 év és intézményvezetői megbízatásának 27. évében, nyugállományba vonulásának alkalmából

nemcsak virágcsokorral, hanem hintaszékkel is megörvendeztették. 

Elballagtak az egyetemisták, elbúcsúztatták az igazgatót is
– Lejárt az életnek ez a szakasza, megvan a helyem – mutatott a székre az igazgató, és hozzátette, hogy aktív életét folytatja. – Az intézménnyel a kapcsolat, remélem, nem fog megszakadni, mert nagyon szívesen segítem a továbbiakban is a kollégákat. Soha nem unatkoztam, mert mindig voltak terveim. Annyi fog változni, hogy több nyugodtabb pillanatom lesz, mert

egy intézményt vezetni nem könnyű,

ezt mindenki elképzelheti, aki benne van, az tudja. 

Elballagtak az egyetemisták, elbúcsúztatták az igazgatót is
A végzősök a ballagási ünnepség zárómozzanataiban átadták a tanintézet kulcsát a soron következő évfolyamnak. 
A hallgatókra vizsgaidőszak vár. Ezt követően a végzősök július 2-án államvizsgáznak, a mesterképzős diákoknak pedig július 3-án kell megvédjék disszertációjukat. A 2024–2025-ös tanév beiratkozási programja már megjelent az egyetem honlapján.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!