Hirdetés

Együtt tervez a fiatalokkal a megye

A fiataloknak kedvezményeket biztosító Hargita Kártya bevezetését kezdeményezte Hargita Megye Tanácsa, amivel ugyanakkor arra is ösztönözné őket, hogy aktívabban vegyenek részt a települések életében. Ezzel párhuzamosan egy online felmérés is készül, amely arra kíváncsi, milyennek látják a fiatalok saját szűkebb környezetüket.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 4 perc
Együtt tervez a fiatalokkal a megye
A kártya promóciós plakátja. A kérdőív elérhető a képen lévő QR-kóddal

Fiataloknak szóló Hargita Kártya bevezetésén dolgozik a megyei önkormányzat, amely lehetőséget biztosítana a megye ifjúságának, hogy kedvezményesen vegyenek részt a nekik – is – szóló programokon. A szórakozóhelyeken, szabadidős programokon, egészségügyi, szépségipari és egyéb szolgáltatásokban nyújtott kedvezmények révén a kezdeményezők arra is törekednek, hogy a fiatalok minél aktívabban vegyenek részt a települések életében.

– Hiszünk egy erős és fejlődő közösségben, viszont ehhez erős, tenni vágyó, aktív fiatalságra van szükség. Mi pedig azt tűztük ki célul, hogy támogatni fogjuk őket abban, hogy itthon tervezzenek, közösséget építsenek, szakmai sikereket érjenek el, éljenek az itthoni kikapcsolódási lehetőségekkel. Ezt a célt szolgálja a Hargita Kártya, amely kedvezményeket biztosít a Hargita megyei ifjúságnak, továbbá segíti a munkánkat abban is, hogy a települések fejlődését a fiatalok igényeihez tudjuk igazítani

– mondta Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hargita Megye Tanácsa ugyanakkor egy online felmérést készít, amely azt kívánja feltérképezni, hogy a megye fiataljai hogyan látják és miként minősítik a környezetüket, közelebbről otthonukat, illetve településüket. A kérdőívben arra is keresik a választ, hogy milyen jellegű kulturális programokra van igény a fiatalok körében. Az akció fő célja az, hogy a települések fejlődési irányát a fiatalok igényei­hez is igazítsák – olvasható a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban. A felmérésről és további programokról a www.hargitamegye.ro honlap Jövőképet a fiataloknak itthon Hargita megyében című aloldalán lehet tájékozódni.
A közlemény kiemeli, hogy Hargita Megye Tanácsa ezután is támogatni fogja a fiatalokat. Mint sorolják, 2020–2023-ban a szakoktatást népszerűsítő programban Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége 34 osztályfőnökióra-látogatást szervezett, amelyeken összesen megközelítőleg 770 diákot értek el. A középiskolásokat célzó programok mintegy ezer Hargita megyei fiatalt érintettek közvetlenül. Az ügynökség, a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel közösen, a szakoktatás támogatása és erősítése érdekében 14 tanintézet számára közel 1700 szakmai segédanyagot biztosított. Megnyitották a Hargita Hazavár karrierirodát, amely a megalakulása óta összesen 14 eseményt szervezett 260 fiatal és 18 szakember bevonásával. Hargita Megye Tanácsa fizetett gyakornoki programjában eddig 16 fiatalt alkalmaztak, a Hargita Hazavár állásközvetítő weboldal közel 300 vállalkozást hirdet, továbbá jelentős szerepet vállalnak a startup-vállalkozások népszerűsítésében. Az ifjúsági pályázati programban 2021-től 337 ifjúsági projektet támogattak.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!