Együtt dolgozik a leköszönő és a megválasztott polgármester, hogy gördülékeny legyen az átadás

Szokatlan, „táj- és kultúraidegen” lépésre szánták el magukat Gyergyószentmiklós tisztségben levő és választott vezetői: Csergő Tibor polgármesteri kabinetjében, városmenedzseri tisztségben dolgozik mától Nagy Zoltán megválasztott polgármester. A két vezető közötti együttműködés, amely a zavartalan és átlátható stafétaátadást célozza, utóbbi beiktatásáig tart.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Együtt dolgozik a leköszönő és a megválasztott polgármester, hogy gördülékeny legyen az átadás
Önkormányzat. Hozzáláttak a városvezetés átadásához Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Megkezdi a visszavonulást a polgármesteri tisztségből – jelentette be sajtótájékoztatón Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós tisztségben levő polgármestere. Az RMDSZ előválasztásán alulmaradt Csergő, mint részletezte, zavartalan, átlátható átadást szeretne, és már nem szeretne olyan döntéseket meghozni konzultálás nélkül, amelyek a következő választási ciklusban fejtik ki hatásukat. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ezért köszönöm Nagy Zoltánnak, hogy még a beiktatása előtt belép a hivatali rendszerbe és segíti a munkánkat. A városban zajló beruházásokhoz, az ezeket kétes helyzetbe hozó kormányrendeletekkel rengeteg olyan pénzügyi kérdés merül fel, amit ebben az átadási időszakban kezelni kell – fogalmazott Csergő Tibor.

A polgármester azt is kifejtette, elfáradt, új teendői (tanári pályán folytatja a munkát) pedig már most pluszfeladatokat jelentenek.

A mandátum hátralevő heteiben városmenedzseri tisztségből ismerkedik a város jelenlegi helyzetének részleteivel, és veszi át a teendőket Nagy Zoltán, aki függetlenként szerezte meg a választók bizalmát a helyhatósági választáson. Elsőként a városháza csapatának újraépítését tartja kihívásnak.

– Olyan időszakban történik ez az átadás, amikor minden egyes elvesztegetett nap sokba kerülne a városnak. Az az érdekünk, hogy minél olajozottabban tudjuk továbbvinni az elkezdetteket, tudjuk tartani a határidőket. Táj- és kultúraidegen, amit mi most elindítottunk, de úgy gondolom, egy közösségi vezetőnek ez a dolga, hogy felül tudjon kerekedni mindenen a közösség érdekében – fogalmazott Nagy Zoltán.

Tennivaló van bőven év végéig: a sajtótájékoztató előtt kicsivel érkezett az értesítés, hogy az igényelt 12,5 millió lejes kincstári hitelt megkapja Gyergyószentmiklós, ezt el is kell költeni év végéig.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!