Hirdetés

Egy sétány vagy az egész part?

Két gyilkostói beruházást ismertetett tegnap délelőtt Csergő Tibor András polgármester a helyszínen. A tájékoztatón egy vállalkozó is megjelent, aki rámutatott: több sebből is vérzik, amit a gyer­gyó­szent­mik­ló­si elöljáró felvázolt a sajtónak.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy sétány vagy az egész part?
Kérdések kereszttüzében. Elégedetlenek a helyi vállalkozók Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Térrendezés zajlik a Gyil­kos­tó egy sétányán, ahol a Mon­tu­rist – vitatott körülmények között felállí­tott – bódéi is vannak. A megrendelő, a Mon­tu­rist, a most zajló fázisra 350 ezer lejt költ, a tu­ris­ta­i­dény végén további részeken folytatnák a térrendezést – ismertette Csergő Tibor. 
Egy másik fejlesztés az üdülőtelep víz- és csatornarendszerének felújítására és bővítésére vonatkozik. Erre már a korábbi városvezetésnek is volt elképzelése, 11 millió lej értékű támogatást is nyertek rá a kormánytól, a beruházás azonban nem valósult meg. A polgármester azt mondta, nem kezdett el dolgozni a munkálattal megbízott cég. A terveket most aktualizálták és új közbeszerzésre készülnek. Nyáron le is zajlik a munkálat, kutakat fúrnak, vízbefogó medencéket építenek, szennyvíztisztítót építenek. Vízházra nem lesz szükség, mivel időközben beüzemeltek az üdülőtelepen egy víztisztító állomást. Csergő Tibor számítása szerint őszre már be is fejeződhet ez a beruházás.


Hirdetés


A sajtótájékoztatón az is kiderült, jelenleg az ivóvíz-szolgáltatásra egyetlen fogyasztónak sincs szerződése, nem is kapnak számlákat a közműtől.
A tájékoztatót a közelben hallgatta Kémenes Lóránt, a Gyil­kos­tó­nál több egységet is működtető vállalkozó. Egy idő után közbeszólt, személyeskedésbe torkolló vita alakult ki. Rámutatott, ha a város kezelné a gyilkostói területeket, négymillió lejt pályázhatott volna parkosításra, ebből nemcsak egyetlen sétány, hanem a teljes part megújulhatott volna.

– Négy év alatt tudtunk eljutni oda, hogy bejelentik a beruházást. Ez az időszak alatt a gyilkostói lakók, vendéglátósok és fogyasztók folyamatosan vízellátási gondokkal küszködtek

– mutatott rá a vállalkozó. Mint részletezte, naponta 5-6 alkalommal szünetel a szolgáltatás, mert nem jut el elég víz a tisztítóállomáshoz, ezt tetézik az áramszolgáltatási gondok. Télen pedig teljes vízhiány van, hiszen a tisztítóból minden szigetelés nélkül, a talaj fölött vezették ki a vizet, és a mínuszokban teljesen elfagy.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!