Drograzzia volt Gyergyószentmiklóson és környékén, két személyt őrizetbe vettek

A rendőrség drogdílereket leplezhetett le Gyergyószéken, tíz helyszínen tartottak házkutatást és két férfit őrizetbe vettek, egyiküket előzetes letartóztatásba helyezték.

Rendőrségi közlemény
Drograzzia volt Gyergyószentmiklóson és környékén, két személyt őrizetbe vettek
Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (DIICOT) rendőrei ügyészségi irányítással tíz helyszínen tartottak házkutatást Gyergyószentmiklóson és a környező településeken (Gyergyóalfalu, Gyergyócsomafalva és Csíkszentomokos) szerdán. Az akció célja egy olyan bűncselekmény felderítése volt, amelynek során tiltott pszichoaktív anyagokkal kereskedtek.

Kiderült, hogy 2024 folyamán két személy Gyergyószéken különböző mennyiségben szerzett be, tartott és értékesített kábítószert Hargita megyei fogyasztóknak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A házkutatások alkalmával a rendőrök mintegy 2,3 kilogramm pszichoaktív anyagot, 49 különböző színű tablettát (amelyek vizsgálat alatt állnak), 10 gramm kannabiszt, valamint drogfogyasztáshoz és kereskedelemhez kapcsolódó eszközöket foglaltak le. Ezenkívül több bizonyítékot is találtak, amelyek erősítik a gyanút a terheltekkel szemben. A bizonyítékok alapos vizsgálatát követően október 9-én két férfit vettek őrizetbe, egyikük 27, másikuk 36 éves. Az ügyben eljáró ügyész október 10-én elrendelte a 27 éves férfi előzetes letartóztatását – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Drograzzia volt Gyergyószentmiklóson és környékén, két személyt őrizetbe vettek

A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a nyomozás alatt az érintett személyek minden törvény által biztosított joggal és eljárási garanciával élhetnek, valamint ártatlannak tekinthetők, amíg bűnösségük be nem bizonyosodik.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!