Díszegyenruhák a csomafalvi lánglovagoknak

Tizennégy rend díszegyenruhával bővül a gyergyócsomafalvi önkéntes tűzoltó-alakulat felszerelése. Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a csapat számára a cél a folyamatos fejlődés.

Barabás-Pál Hajnalka
Díszegyenruhák a csomafalvi lánglovagoknak
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Hargita Megye Tanácsa nagy hangsúlyt helyez az önkéntes tűzoltó-alakulatok támogatására. A Csomafalvi Lánglovagok önkéntes tűzoltó-egyesület is kihasználta a lehetőséget és pályázott. A sikeres elbírálást követően díszegyenruhákat vásároltak.

– Egy egyszerű ember is szépen felöltözik. Mi szervezetként ugyanezt szerettük volna elérni. Védőruha és felszerelés terén jól állunk, sikerült bővítenünk más támogatásoknak köszönhetően – mondta el az ünnepélyes átadáson Köllő Pongrác, a csapat vezetője.

Az öltönyből, ingből, nyakkendőből, kalapból álló díszegyenruhát egy fenyédi vállalat készítette, a 14 rend összesen 11 ezer lejbe került.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az átadón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is részt vett.

– Nagyon erős a szervezőerő a megyében az önkéntes alakulatoknál. Ez abból fakad, hogy minden csapat komoly munkát fejt ki. Nap mint nap látszik ennek a haszna – mutatott rá a megyeelnök kiemelve, hogy a közösségek, önkormányzatok is elismerik az önkéntes tűzoltók munkáját. Ígéretet tett arra, hogy segít a községbe álmodott tűzoltóközpont megépítésében, mihelyt meglesz hozzá a terület.

Díszegyenruhák a csomafalvi lánglovagoknak

Elismerően szólt az alakulat munkájáról Csomafalva alpolgármestere, Király Szabolcs is. Nemcsak a bajban segítenek, hanem a község mindennapjaiban is aktívan részt vesznek, lehet számítani a segítségükre, mutatott rá. A csomafalvi önkéntes tűzoltócsapat 22 tagja heti rendszerességgel találkozik, gyakorlatozik, és képzéseken is részt vesznek. Ugyanakkor jó kapcsolatot ápolnak a Gyergyói-medence többi önkéntes alakulatával és a hivatásos tűzoltókkal is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!