Hirdetés

Diákok ültettek facsemetéket a Bucsin-tetőn, az Életet jelentő fák Hargita megyében program keretében

Összesen 230 gyergyószéki diák ültetett pénteken fát a Bucsin-tetőn, a faültetési akció része a megyei önkormányzat Életet jelentő fák Hargita megyében című programjának – közölte pénteken Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Diákok ültettek facsemetéket a Bucsin-tetőn, az Életet jelentő fák Hargita megyében program keretében
Munkára készen. Több mint kétszáz diák vett részt az akcióban Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közleményben emlékeztettek: 2022. márciusban kezdődött a megyei tanács Életet jelentő fák Hargita megyében kampánya, amelynek célja 50 ezer fenyő- és gyümölcsfacsemete ültetése Hargita megyében. 2030-ig összesen 25 ezer facsemete ültetését vállalta Hargita Megye Tanácsa, közösen a vidékfejlesztési egyesületével, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulással – írták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A pénteki faültetésen a Gyergyóhollói Szakközépiskola, a Puskás Tivadar Szakközépiskola, a Szent Miklós Líceum, a Miron Cristea Líceum, a Gyergyóvárhegy, a Zimmethausen Szakközépiskola, a Sövér Elek Szakközépiskola és a Fogarasy Mihály Szakközépiskola diákjai vettek részt. Mint részletezték: az ültetéshez hozzájárult a Gyergyószentmiklósi Erdőrendészeti Hivatal, a helyi közbirtokosságok, valamint Melles Előd, a Székelyföldi Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Szövetségének elnöke.

A programhoz bárki csatlakozhat, mindegy, hogy magánszemély, civil szervezet, intézmény vagy vállalkozás. Az otthon a kertben ültetett fenyő- és gyümölcsfacsemete is számít. 

A hivatalos kérdőív kitöltésével a helyi kezdeményezések közvetlenül hozzájárulnak a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó új uniós erdőstratégiához és a célként megfogalmazott hárommilliárd fa ültetéséhez. A megyei önkormányzat honlapján ki lehet tölteni a hozzájáruláshoz szükséges nyilatkozatot – olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!