Hirdetés

Bűnmegelőzési felvilágosító foglalkozásokat tart a hét folyamán a rendőrség

A bűnmegelőzés hete címmel országszerte tematikus foglalkozásokat tartanak a rendőrök hétfőtől péntekig – közölte hétfőn a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Bűnmegelőzési felvilágosító foglalkozásokat tart a hét folyamán a rendőrség
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A rendezvénysorozat fő témái a kiskorúak áldozattá válásának megelőzése, a biztonság az online környezetben, a családon belüli erőszak megelőzése, vagyon elleni bűncselekmények megelőzése és a kiskorúak eltűnésének és önkéntes távozásának megelőzése – írták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Hargita megyei rendőrök hétfőn az Octavian Goga Gimnáziumban tartottak műhelyfoglalkozást, amelyen a hangsúlyt az olyan értékek és erények népszerűsítésére helyezték, mint a tisztelet, a tolerancia és a konfliktusok harmonikus kezelése, azzal a céllal, hogy valamennyi diák számára optimális és biztonságos oktatási környezetet teremtsenek. A bűnmegelőzési programokat egész héten folytatják. Kedden a rendőrök műhelyfoglalkozásokat szerveznek a diákoknak az internet biztonságos használatáról. Szerdán a családon belüli erőszak felismeréséről és megelőzéséről tartanak foglalkozásokat, csütörtökön tájékoztató akciókat szerveznek a lakosság számára, hogy megismerjék a vagyonaik védelmére vonatkozó biztonsági intézkedéseket. Pénteken pedig tudatosító és megelőző tevékenységeket szerveznek a kiskorúak eltűnésének megakadályozására, beleértve iskolai oktatási foglalkozásokat is. A fenti tevékenységek jelmondata: A tiszteletért és empátiáért – olvasható a közleményben. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!