Borús szombat zenével és irodalommal

A borús, esős szombati nap nem szegte kedvét a fesztiválozóknak a gyergyószentmiklósi EgyFeszt összművészeti fesztiválon: udvarról udvarra járva érdeklődő tekinteteket, jó hangulatot és sok színes programot láttunk, tapasztaltunk.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Borús szombat zenével és irodalommal
Berecz András népes közönséget nevettetett Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A mindig népes Figura udvarban a Petőfi Kulturális Ügynökség programjai igazi irodalmi-zenei csemegéket jelentettek: délután öt órától Juhász Anna irodalmár beszélgetett Visky András Kossuth-díjas szerzővel A test történetei című drámakötete kapcsán, ugyanitt Für Anikó és Hrutka Róbert Kitalált világ irodalmi koncertjén ihletadó versekkel találkozhattunk. A zenés előadásban Für Anikó Jászai Mari-díjas, érdemes művész Nőstény álom című lemezéről is hallhattunk dalokat, Hrutka Róbert által megzenésítve.

Berecz András Isten bolondja című előadásával nevettette meg a Figura udvar közönségét, de aki elmulasztotta az előadást, vasárnap a Folkudvarban este nyolc órától meghallgathatja Hazakísérlek című koncertelőadását, amelyben Bartók Béla, Kodály Zoltán és Molnár Antal gyergyói népzenegyűjtésének énekes és hangszeres dallamait gyűjtötte össze.

Borús szombat zenével és irodalommal

A régi kórház udvarán kialakított Szanatórium kertben a közönség együtt énekelt a legnagyobb magyar slágerek jazzes feldolgozásaira a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann koncertjén, Lovasi András pedig életművének legjobb dalaiból összeállított műsorával örvendeztette meg a gyergyói közönséget a Figura udvarban. A zenei csemegék koronázásaként a nagyszínpadon Parov Stelar, az electro swing műfajának úttörője zárta a napot.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!