Hirdetés

Borboly Csaba: természetközeliségre, a szülőföld szeretetére és szakmaiságra ösztönözzük a fiatalokat!

2022. márciusban kezdődött a megyei tanács Életet jelentő fák Hargita megyében kampánya, amely célja 50 ezer fenyő- és gyümölcsfacsemete ültetése Hargita megyében. 2030-ig összesen 25 ezer facsemete ültetését vállalta Hargita Megye Tanácsa, közösen a vidékfejlesztési egyesületével, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulással – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Borboly Csaba: természetközeliségre, a szülőföld szeretetére és szakmaiságra ösztönözzük a fiatalokat!
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Összesen 129 Csík térségi diák volt jelen a hétfőn, Szépvízen megszervezett faültetési akción, képviselték magukat a Kós Károly, a Venczel József és a Székely Károly Szakközépiskola diákjai is.

Az ültetéshez hozzájárult a szépvízi közbirtokosság, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a megyei tanács vidékfejlesztési egyesülete is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most is elhelyeztek egy időkapszulát, amelyben megtalálható az ültetésen részt vevő gyermekek névsora és a Trees for Life együttműködési szerződés is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint 

ez egy hosszú távú befektetés a jövőbe, a társadalom számára is csak kamatozni fog. Van értelme az erőfeszítéseinknek, annak érdekében, hogy a fiatalokat bevonjuk és tudatosságra neveljük. Természetközeliségre, a szülőföld szeretetére és szakmaiságra ösztönözzük a fiatalokat.

A programhoz mindenki csatlakozhat, legyen az magánszemély, civil kezdeményezés, intézmény vagy vállalkozás. Otthon a kertben ültetett fenyő- és gyümölcsfacsemete is számít.

A hivatalos kérdőív kitöltésével a helyi kezdeményezések közvetlenül hozzájárulnak a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó új uniós erdőstratégiához és a célként megfogalmazott hárommilliárd fa ültetéséhez, amely a Régiók Európai Bizottsága kezdeményezése, és amelyhez Hargita Megye Tanácsa csatlakozott. Az intézmény honlapján, annak aloldalán lehet kitölteni a hozzájáruláshoz szükséges nyilatkozatot: https://hargitamegye.ro/eletet-jelento-fak/, a programban való részvételhez szükséges továbbá egy kép az idén elültetett facsemetéről, a helyszínre, az elültetett csemeték számára, az Ön nevére és lakhelycímére.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egyben az Európai Klímaegyezmény nagykövete, valamint a Régiók Európai Bizottságának állandó tagja és jelentéstevője is. Az elnök munkájáról további információkat itt olvashatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!