Hirdetés

Beperelte az EMSZ-t Török Csaba, a párt vezetői szerint meg akarják őket félemlíteni

Rágalmazásért perelte be az Erdélyi Magyar Szövetség országos és gyergyószentmiklósi szervezetét, valamint a helyi elnököt Török Csaba, a Monturist Kft. ügyvezetője. A szövetség elnöksége szerint megfélemlítés és elhallgattatás céljával indítottak ellenük eljárást. Kedden tartják a per első érdemi tárgyalását.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Beperelte az EMSZ-t Török Csaba, a párt vezetői szerint meg akarják őket félemlíteni
Peres ügy. Sorbán szerint el akarják őket hallgattatni Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A rágalmazási per már tavaly elkezdődött az EMSZ ellen, amelynek tárgyát a szövetség egy 2023. május 12-i közleménye képezi – idézte fel a történteket pénteken Sorbán Örs, az EMSZ országos alelnöke gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján. Mint részletezte, A gyergyószentmiklósiakat átverték, a városukat pedig kifosztják címmel adtak ki akkor egy közleményt, amely azóta is elérhető a szervezet honlapján. Ebben többek között a Monturist Kft. kapcsán tárnak fel rendellenességeket, emiatt indított jogi eljárást Török Csaba István, a cég igazgatója az országos és a gyergyószentmiklósi EMSZ, valamint Tusa Szilárd Lajos helyi elnök ellen. Török százezer lejes erkölcsi kártérítést kér. Sorbán kijelentette,

feltételezi, hogy inkább politikai megfélemlítés és elhallgattatási szándék vezérli a felperest,

mintsem az igazságkeresés. Elmondása szerint a per első valódi tárgyalását kedden, április 9-én tartják, az eddigi tárgyalási napokon mindössze egy bírócsere történt.

Az ügy kapcsán Sorbán azt is megjegyezte:

– Az RMDSZ-es polgárháború a tetőfokára hágott, és károsítja a várost. Reméljük, hogy vasárnap egy olyan jelöltlista áll össze, amellyel proaktívan lehet majd együttműködni a város érdekében. Fel szeretnénk minden gyergyószentmiklósi figyelmét hívni arra, hogy a valódi változásra június 9-én lehet szavazni, nem április 7-én.

A gyergyószentmiklósi EMSZ közben készül a június 9-i helyhatósági választásra, alternatívát kínál majd azoknak, akik Sorbán szerint „nemet szeretnének mondani a megfélemlítésre, elhallgattatásra, szeretnék, hogy Gyergyószentmiklós visszatérjen a jó útra”.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!