Hirdetés

Barti is megpályázza Hargita Megye Tanácsának elnöki székét

Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke is bejelentette: megpályázza Hargita Megye Tanácsa elnöki székét. Ezt hétfőn délben, a terület polgármestereinek és alpolgármestereinek jelenlétében tette meg.

Barabás-Pál Hajnalka
Barti is megpályázza Hargita Megye Tanácsának elnöki székét
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

A cselekvő emberek segítése a legfőbb feladata a megyei tanács elnökének, erre a következtetésre jutottak a gyergyói RMDSZ-es vezetők. Ezt gazdaságfejlesztéssel lehet elérni szerintük. Ennek a receptjét pedig megtalálták Gyergyóban, azt, amellyel az utóbbi három-négy évben több száz millió euró értékű beruházás érkezett.

–  Mi ez a recept? Röviden: a térséget nem településekre bontva, hanem egészében tekintve kerestük meg az erősségeinket, így egységes és hatékony adminisztrációs munkát és gazdaságfejlesztést tudtunk és tudunk végrehajtani. Ezt a típusú gondolkodást a teljes megyére ki kell terjeszteni, melyhez egy egységes fejlesztési tervünk szükséges. Ismerem mind Udvarhelyszék, mind Csíkszék és Gyergyószék gazdasági felépítését, erősségeit és hiányosságait. Mindannyiunknak feladata túlemelkedni a térségi marakodáson és végre azon dolgozni, hogy a teljes megye gazdasága egységesen és hatékonyan működjön – mondta beszédében Barti.  


Hirdetés

A megyeelnök szerepe az is szerinte, hogy a gazdasági fejlődést mindhárom térségben beindítsa, egységesen kezelve a megyét.

– Udvarhelynek négy évvel ezelőtt, úgy tűnik, ígértek valamit, Gyergyónak már harminc éve ígérnek, ezeken én túl akarok lépni. Van egy megye, amit fejleszteni kell. Vannak emberek, akiknek jobb életkörülményeket kell teremteni, vannak fiatalok, akiknek jövőt kell biztosítani. Egy minőségi adminisztrációt kell biztosítani, nem propagandagépezetet. Teret kell adni a szakértelemnek. Mindenhez alázattal, tisztelettel, nem politikaitőke- és imázsépítés céljával közelítek. Ma ehhez keretet ad az RMDSZ mint szervezet! Tudás és erő halmozódik benne a dolgozó szakemberek tömege, mindannyiunk összedolgozása révén. Mivel nem találtuk meg ezeket a feladatokat megfogalmazva egyik eddigi jelöltnél sem, úgy döntöttünk, hogy én is szálljak versenybe a megyei elnöki tisztségért – mondta beszédében Barti. 

Április 4-ig aláírásokat gyűjtenek a megyében Barti támogatására, majd április 9-én a Hargita Megyei Egyeztető Tanács dönt arról, ki lesz az RMDSZ megyeelnökjelöltje a három jelentkező közül.

Mint beszámoltunk róla, Bíró Barna Botond udvarhelyszéki RMDSZ-elnök szombaton, Székelyudvarhelyen, egy RMDSZ-sajtótájékoztatón jelentette be, hogy indul Hargita Megye Tanácsa elnöki tisztségéért. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is indul, ezt március 2-án jelentette be a sajtó előtt.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!