Hirdetés

Az önkéntes tűzoltókkal társul a megyei tanács, hogy biztosítsák a közlekedést a megyei utakon

Költségvetést módosítottak, tagdíjat szavaztak meg a Csomád–Bálványos és a Hargita-hegység fejlesztési társulásnak, kiegészítették a Hargita Útkezelő Vállalat költségvetését az útmunkálatok folytatása érdekében, jóváhagyták a Műemlékvédelem Hargita megyében című program finanszírozási listáját. Többek között ezek voltak napirenden Hargita Megye Tanácsa április 12-i soron kívüli ülésén – tájékoztat közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Az önkéntes tűzoltókkal társul a megyei tanács, hogy biztosítsák a közlekedést a megyei utakon
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Megszavazták a Felcsík Egyesület és az Alcsík Mikrotérségi Fejlesztési Társulás tagdíját, a társulások, amelyek jó eredményekről tudnak beszámolni, mint például a Felcsík Szövetkezet, folytatják fejlesztési programjaikat.

Hargita Megye Tanácsa együttműködik az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel a településeken, bólintott rá a döntéshozó testület, annak érdekében, hogy elhárítsák az akadályokat és biztosítani tudják a közlekedést a megyei utakon.

Ennek érdekében a megyei tanács finanszírozza a felszerelések beszerzését.


Hirdetés

„Annak ellenére, hogy a székelykeresztúri önkormányzat egy évet késett az igénylés benyújtásával, az önkéntes tűzoltók jelzésére kiküszöböltük a kimaradást, hogy minden igénylő csapatot ugyanúgy támogatni tudjunk az együttműködésben" – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Több szerződést megkötöttek az elmúlt időszakban, zajlanak a munkálatok a megyei utakon, amelyeket a megyei tanács saját cége, a Hargita Útkezelő Vállalat végez, ezért a megyei tanács kiegészítette annak költségvetését. Továbbá kisebb módosításokat hagytak jóvá többek között egy sürgősségi beavatkozás finanszírozására a 137-es megyei úton Székelykeresztúr önkormányzata kérésére, a megyei tanács alárendeltségébe tartozó iskolák pedagógusai ingázási költségeinek fedezésére, illetve programok szervezésére, mint az Europassio rendezvény támogatása, amelyet idén tartanak, vagy az ifjúsági nap.

Balánbányának 350 ezer lejt szavaztak meg a jövedelemadó 6%-ából származó alapból, amellyel az inkubátorház projektjét finanszírozzák, amely majd harminchat induló vállalkozásnak tud helyet biztosítani.

Bélbor önkormányzatának ügykezelésébe adták a 174A jelzésű megyei út egy szakaszát egy korszerűsítési projekt kivitelezése érdekében, illetve jóváhagyták a kiválasztott projektek pénzügyi hozzájárulását a Műemlékvédelem Hargita megyében című program keretében.

A Hargita-hegységben és a Csomád–Bálványos térségben olyan fejlesztéseket terveznek, amiket a települések is magukénak vallanak. „Ezeknek a közösségi fejlesztési társulásoknak a csapatai jól dolgoznak, ezért az önkormányzatok felvállalták, hogy úgymond felesben pályázzunk a Regionális Operatív Program kiírásán – részletezte Borboly Csaba, és hozzátette: – Mivel 50-50 százalékban mi is és az önkormányzatok is hozzájárulnak a projekthez, mindenki felelősségének érzi azt.” A továbbiakban találkozókat is szerveznek a helyszíneken, a Szent Anna-tónál, illetve a Hargitán, tette hozzá a megyeelnök.

A tanácsülés visszanézhető ezen a linken.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!