Az Ige ereje 125 éve

Bíró István
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Az Ige ereje 125 éve
Ünnep és hálaadás Fotó: Képernyőmentés

Istentisztelettel kezdődött a gyergyószentmiklósi református templom 125. évfordulója alkalmából szervezett egyhetes ünnepségsorozat. Vasárnap délután a gyergyói gyülekezettel ünnepelt és igét hirdetett dr. Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke. Prédikációjában a 125. zsoltár szavainak aktuális üzeneteiről beszélt.

– A hegyek mindig védelmet jelentettek, nehéz volt áttörni rajtuk. Biztos vagyok benne, hogy azoknak, akik itt vannak, a világ hét csodájánál is fontosabb ez a hely. Ezt a helyet hegyek fogják körül, és hogyha elgondolkodunk, milyen biztonságot jelent, akkor gondoljunk arra is, ami sokkal sokkal fontosabb, hogy a hegyek az Úristennek a karját szimbolizálják, azt, hogy Ő átöleli népét. Erre az átkarolásra volt szükség kétezer, ezer évvel ezelőtt, és erre az átkarolásra van szüksége népünknek ma is – mondta az ünnep szónoka.

Az Ige ereje 125 éve

Az istentisztelet végén beszédek hangzottak el, az ünnepet a Grádics kórus előadása tette meghittebbé. „Az Ige ereje” mottóval meghirdetett rendezvénysorozaton jövő vasárnapig naponta többek között bizonyságtételek, előadások, ifjúsági és gyermekprogramok, kerekasztal-beszélgetések lesznek család, emlékezés és nehézségek témában, a programot koncertek színesítik. Részletek a Gyergyószentmiklósi Református Egyházközség Facebook-oldalán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!