Hirdetés

Alkohol- és cigarettacsempészeket fogtak a Hargita megyei rendőrök

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztálya házkutatásokat tartott három helyszínen Gyergyószéken és Udvarhelyszéken, csalás és szeszes italok csempészete miatt.

Rendőrségi közlemény
Alkohol- és cigarettacsempészeket fogtak a Hargita megyei rendőrök
Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A  megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két házkutatást csalás gyanújával, míg a harmadikat szeszes italok és dohánytermékek illegális kereskedelme gyanújával végezték.

A harmadik házkutatás során a rendőrök jelentős mennyiségű szeszes italt találtak, amelyeket kereskedelmi engedély és zárjegy nélkül tároltak és terjesztettek. A lefoglalt áruk között több mint 40 liter etilalkohol, 200 liter szeszes ital és 300 liter különböző erjesztett ital is szerepelt. Ugyanakkor 10 ezer szál cigarettát, több mint egy kilogramm dohányt, 400 darab három grammnál kisebb és 200 darab három grammnál nagyobb sodort cigarettát is lefoglaltak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A házkutatások a Legfelsőbb Ítélő- és Semmitőszék által elrendelt Jupiter nevű országos akció keretében zajlottak, melyet az állami rendőrség területi egységei hajtanak végre. A gyanúsított kihallgatása az eljárás szerves részeként megkezdődött. A hatóságok további nyomozást folytatnak az ügyben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!