Adománygyűjtő kampány

Hátrányos helyzetű gyermekek számára működtet több programot a Gyulafehérvári Caritas, ezek fenntartására szervez online adománygyűjtő kampányt. A Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ! kampány célja egyszeri vagy rendszeres pénzadományokkal támogatni a nehéz sorsú gyermekek beilleszkedését, készségeik fejlesztését, felzárkóztatását segítő tevékenységeket.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Adománygyűjtő kampány
Nehéz sorsú gyermekek támogatását segíthetjük Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Online adománygyűjtő kampányt indított Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ! címmel a Gyulafehérvári Caritas. A közhasznú szervezet több program által próbálja segíteni a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekek nevelését, tanítását, felzárkóztatását, ilyenek a Biztos kezdet házak működtetése és a nappali foglalkoztató központok üzemeltetése. A Biztos kezdet egy biztos jövőért program hat Hargita megyei településen, Gyergyóalfaluban, Gyergyóremetén, Korondon, Oroszhegyen, Székelyudvarhelyen és Zetelakán működik, ahol 0–6 éves gyermekeket nevelő családoknak és áldott állapotban lévő kismamáknak nyújt a Caritas a család egészséges működését segítő és a szülői készségeket erősítő tevékenységeket. A program révén hozzájárulnak a szülő-gyermek közötti bizalmi kapcsolat kialakulásához, a fejlődési lemaradások felismeréséhez és azok helyreállításához.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A nappali foglalkoz­tatók három Hargita megyei településen működnek, Korondon, Etéden és Zetelakán, ezek célja az iskolakerülés és -elhagyás megelőzése, a gyermekek szociális, illetve az általános iskola elvégzéséhez szükséges készségeinek és képességeinek fejlesztése, korrepetálás, az egészséges életmódhoz szükséges egészségügyi és higiéniai készségek fejlesztése, rekreációs-szocializációs tevékenységek.
E programok és tevékenységek további működtetésére gyűjt adományokat a Gyulafehérvári Caritas. Felhívásukban hangsúlyozzák, hogy az adományokkal félregördíthetünk egy követ a rászoruló gyermekek fejlődésének újtából. 
A Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ! adomány­gyűjtő kampány során egyszeri vagy rendszeres pénzadománnyal lehet támogatni a Gyulafehérvári Caritas szociális programjait a jövő generáció­ának biztonsága érdekében, e programok a gyermekek és fiatalok támogatását célozzák, hogy esélyük legyen kitörni a szegénység és hátrányok ördögi köréből. Fehér, Hargita, Kovászna és Maros megye tizennégy településén, összesen huszonegy gyermekközpontban mintegy kétezer gyermek foglalkoztatását biz­tosítja a Caritas. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!