A szépkorúakat köszöntötték Gyergyószentmiklóson

Az idősek világnapja alkalmából idén is ünnepséget szervezett a gyegryószentmiklósi önkormányzat. Több százan gyűltek össze a Korona termében, hogy részt vegyenek a kulturális műsoron. Ez alkalomból köszöntötték az 50. házassági évfordulójukat ünneplőket, valamint a város legidősebbjeit is.

Barabás-Pál Hajnalka
A szépkorúakat köszöntötték Gyergyószentmiklóson
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

2006 óta ünneplik Gyergyószentmiklóson az idősek világnapját, idén már 18. alkalommal szervezett rendezvényt az önkormányzat az idősek számára. Nagyon sokan eljöttek a városban élő idősek közül. Szentmise után a Korona termébe vonultak az ünneplők, ott került sor kulturális műsorra, valamint az idősek köszöntésére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Hóvirág néptánccsoport legkisebbjeinek előadása volt a kedvcsináló, de nagyobb korosztályok is felléptek az ünnepségen. Több dallal köszöntötte az időseket a Domokos Pál Péter Dalkör női kórusa is.

A szépkorúakat köszöntötték Gyergyószentmiklóson

A városvezetés részéről az alpolgármester köszöntötte a szépkorúakat, rámutatott, beszédes az hogy éppen ősszel van az idősek világnapja, amikor a termésért is hálát adunk.

– Az időskor az ősz évszak párja. Ekkor zajlanak a betakarítások, amely együtt jár az örömmel és a hálaadással. Amikor az ágáról leszakított zöldséget, gyümölcsöt tarjuk a kezünkben, mindig eszünkbe jut a belefektetett munka, és örülünk, hogy a munkánk nem veszett kárba, hogy meghozta a várt eredményt. Ma azért vagyunk itt, hogy önökre nézve hálát adjunk a beérett gyümölcsökért, az önök életéért – fogalmazott Len Emil Balázs.

A szépkorúakat köszöntötték Gyergyószentmiklóson

A beszédeket, dalokat megilletődve hallgatták a résztvevők, érezhették ezen a napon, hogy a város számára ők is fontosak. Külön köszöntötték az 50. házassági évfordulójukat ünneplőket, mint elhangzott, 1974-ben 70 házasságkötés volt a városban, ebből 22 esetében egyik fél már elhunyt, 15 házaspár elköltözött, 33-an élnek helyben. Akik elfogadták az önkormányzat meghívását, ajándékot vehettek át.

Bár egészségi okokból nem tudtak az ünnepségen jelen lenni, tapssal köszöntötték Gyergyószentmiklós legidősebb lakóit, a 102 éves Bencze Margitot, valamint a 94 éves Madaras Imrét.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!