Hirdetés

A Mini Erdély Park lehet az Év úti célja

Még kilenc napig lehet szavazni az Év úti célja című megmérettetés döntőseire. Hat Hargita megyei desz­ti­ná­ció is versenybe száll, köztük szórakozás és kaland kategóriában a Szej­ke­für­dőn található Mini Erdély Park is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
A Mini Erdély Park lehet az Év úti célja
Fotó: Mini Erdély Park

Mint korábban megírtuk, május nyolcadikáig – vagyis jövő szerdáig – lehet szavazni az idei Év úti célja versenyre benevezett turisztikai látványosságokra. A negyedik alkalommal megszervezett verseny a belföldi turizmus egyik legfontosabb megmérettetése, célja a hazai turisztikai helyszínek – települések, üdülőhelyek, turisztikai helyek – népszerűsítése.
Az idei döntőbe összesen 129 úti célt választottak ki, tizenegy kategóriába sorol­va, ezek között hat Hargita megyei is található. Szórakozás és kaland kategóriában a Szej­ke­für­dőn levő Mini Erdély Park és a maroshévízi Alpine Coaster bobpálya, az üdülőhelyek kategóriában Borszék és Maroshévíz került a döntőbe. Gasztronómiai desztinációként szavazhatunk a bélbori Casa VLC-re, az ökoturisztikai régió kategóriában pedig Tus­nád­für­dő szállt versenybe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mini Erdély Park
A Mini Erdély Parkra is szavazhatunk. Verseny

– Megtiszteltetés számunkra, hogy bejutottunk egy ilyen rangos, országos szintű versenybe. Az, hogy beszélnek rólunk, és egyre szélesebb körben ismertté válunk, sok emberhez eljut a hírünk, nem csupán számunkra, de az egész régió számára kedvező és jó reklámlehetőség. Parkunk kedvelt turisztikai desztináció, míg korábban évente 4-5 ezer turista érkezett Szejkefürdőre, most ez a szám a 120 ezret is meghaladja

– mondta el érdeklődésünkre Fazakas Szabolcs, a Mini Erdély Park vezetője, amelyre szórakozás és kaland kategóriában szavazhatunk.
A győztes desztinációkat háromlépcsős pontszám alapján választják ki: a www.des­ti­na­ti­a­a­nu­lui.ro platformon lebonyolított közönségszavazás, a több mint százfős szakértői zsűri szavazata és a Látogatói desztinációk felmérés eredménye alapján. A szavazás május 8-ig tart a weboldalon, a verseny győzteseit május 21-én hirdetik ki.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!