Hirdetés

A magyar kormány támogatásával folytatják az iskola felújítását Gyergyószentmiklóson

430 millió forinttal támogatja a magyar kormány a gyergyószentmiklósi egyházi tulajdonban lévő Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola felújítását, illetve a jövőben is segítik a FeltöltŐ keresztény zenei fesztivál megszervezését – jelentette be Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Gyergyószentmiklóson szerdán.

Bíró István
A magyar kormány támogatásával folytatják az iskola felújítását Gyergyószentmiklóson
Soltész Miklós Gyergyószentmiklóson Fotó: Veres Nándor

– Gyergyószentmiklós nagyon fontos nekünk, anyaországi magyaroknak és az ittenieknek is. A Gyergyói-medencében nem véletlen öröm a gyergyói hokiklub sikere, nem véletlen öröm a Godakó Ökölvívó Akadémiának a sikere és a támogatása is, és örömmel tudom azt is mondani, hogy akár az elmúlt nyáron, így a jövő nyáron is támogatni fogjuk a FeltöltŐ fesztivált, amely sok-sok ezer embert szólított meg, és legalább ilyen fontosnak tartjuk a Fogarasy Mihály középiskola támogatását is.

A sok-sok nehézség ellenére a jövő évben is folytatódik a támogatása, 430 millió forinttal segítjük azt a beruházást, amely teljesen megszépíti az iskolát. Nagyon rossz állapotban volt, de most már az itt élő fiataloknak, illetve a környékbeli fiataloknak sok-sok lehetőséget biztosít

– mondta az államtitkár a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébániatemplom búcsús szentmiséjét megelőző sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!