A leendő polgármesterre támadt a főépítész Maroshévízen, az elöljárót törött karral szállították kórházba

Rátámadt Maroshévíz újonnan megválasztott polgármesterére a város főépítésze kedden reggel a polgármesteri hivatal folyosóján. Az incidens nyomán Sebastian Buzilă súlyos sérüléseket szenvedett, műtétre szorul.

Boncina-Székely Szidónia
A leendő polgármesterre támadt a főépítész Maroshévízen, az elöljárót törött karral szállították kórházba
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A maroshévízi polgármesteri hivatalban történt esetről Bodor Attila alpolgármestert kérdeztük, aki érdeklődésünkre elmondta: irodájából hallotta a zajokat, kiment a folyosóra és szétválasztotta a feleket, majd felszólította a főépítészt, hogy hagyja el az épületet.

A város alpolgármestere hozzátette: értesülései szerint Sebastian Buzilát a csíkszeredai kórházba szállították, törött alkarral.

A bántalmazott férfi, aki jelenleg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tanácsosa Maroshévízen, az Agerpres hírportálnak adott nyilatkozatában elmondta: a vita apropója a polgármesteri hivatal szervezeti felépítésének megváltoztatása volt, amelyet egy korábbi tanácsülésen szavaztak meg.

– A humánerőforrás-osztály főnöknőjének férje, aki főépítész Maroshévíz polgármesteri hivatalában, megharagudott, és ma, amikor találkoztunk a városháza folyosóján, összevitatkoztunk ezen a témán. (...) Arcul ütött úgy, hogy leestem a földre, és esés közben eltört a jobb karom a csuklóm fölött. Ez volt a végső érve – idézte fel a történteket a megválasztott polgármester az agerpres.ro portálnak.

Sebastian Buzilă hívta a 112-es segélyhívó számot, az ügyben rendőrségi kivizsgálás indul.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!