Hirdetés

Korcsolyázás indul

Több gyergyószéki településen veszik használatba ettől a héttől a szabadtéri jégpályákat: az önkormányzatok által működtetett felületeken nemcsak szabadkorcsolyázásra van lehetőség, esetenként oktatást is igénybe lehet venni, valamint gyermek jégkorongmérkőzéseket is terveznek az elkövetkező időszakra.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Korcsolyázás indul
Elég hideg van. Jégre lépni szabad Fotó: Gyergyócsomafalva önkormányzata

Gyergyócsomafalván az elmúlt két évben talajmunkák elvégzésével, valamint egy külföldről vásárolt palánkrendszer felszerelésével korszerűsítették a szabadtéri jégpályát, idén pedig a világítást is felújították. A jégpálya felületét, akárcsak a korábbi években, a helyi tűzoltók, sportszerető önkéntesek készítették elő.
Többnapos előkészítő munkát követően használható a jégpálya: az elmúlt hétvégén barátságos jégkorongmérkőzésnek adott helyet, hétfőtől pedig a szabadkorcsolyázási programot is elindították. 

– Február 10-12. között készülünk megszervezni a több évtizedes múlttal rendelkező Délhegy-kupát, három korosztályban várjuk a résztvevőket, de kori- és hokisuli is indul a Jég-vi-har mozgalommal együttműködésben

– mondta érdeklődésünkre Király Szabolcs, Gyer­gyócsomafalva alpolgármestere. 

Gyergyóditróban az utolsó simításokat végzik a művelődési ház mellett lévő szabadtéri jégpályán: reményeik szerint mától elindulhat a szabadkorcsolyázás és a hokiedzések – tudtuk meg Bíró Leventétől, a jégpálya mindenesétől. Hozzátette: az említett programok mellett a testnevelésórák egy részét is itt tarják a diákoknak, hogy szabad levegőn sportolhassanak, mozoghassanak. Mindkét említett településen a község közösségi oldalán közlik a szabadkorcsolyázási programot, az időjárás és az edzések függvényében. 
Ugyancsak a héten kezdik el üzemeltetni a gyer­gyó­szár­hegyi és a gyer­gyóújfalvi szabadtéri jégpályát is: az előbbi helyszínen vasárnap és hétfőn hokiedzések, a többi napon este 7 órától szabadkorcsolyázás van, az utóbbin mindennap délután öt órától vehetik birtokukba a jégpályát a téli sportok kedvelői.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!