Hirdetés

Rangos elismerés

Véget ért a XV. Országos Építészeti Biennálé, újabb Hargita megyei építészek és tervezőirodák kaptak rangos elismerést. A szakmai zsűri tizenöt kategóriában osztott díjakat.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rangos elismerés
Köllő Miklós a Larix Stúdió vezetőtervezőjeként átvette a Romániai Építész Szövetség elnökének díját. Fotó: Országos Építészeti Biennálé közösségi oldala

Újabb rangos elismeréseket szereztek Hargita megyei építészek a XV. Országos Építészeti Biennálén. Köz- és közösségi tér kategóriában a Romániai Építészkamara díját kapta meg a gyergyószent­mik­lósi Larix Stúdió a gyer­gyó­szárhegyi központi tér ren­dezéséért. Szintén ebben a kategóriában díjra jelölték a csík­madarasi piacteret, amely ugyancsak a Larix Stúdió tervei alapján készült. Továbbá Építészeti publikációk kategóriában díjra jelölték Köllő Miklós építész Mesélem a házam című könyvét, amely a Hargita Népe Lapkiadó gondozásában jelent meg, illetve építészeti fénykép kategóriában díjra jelölték Szigeti Vajk István építész felvételeit.

Országos Építészeti Biennálé közösségi oldala
A csíkmadarasi hagyományos termékek vásártere


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Országos Építészeti Biennálé közösségi oldala
A gyergyószárhegyi központi tér. A helyiek Káposztáshordónak is nevezik

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Építészeti Biennálé eseménysorozatát októberben több városban szervezte meg a Román Építész Szövetség. A szakmai zsűri tizenöt kategóriában osztott díjakat, amelyek közül hármat Hargita megyei épületek és építészek kaptak, és a Romániai Építész Szövetség elnökének díját Köllő Miklós építész kapta. Emellett öt jelölést is bezsebeltek a Hargita megyei építészek. 

Szigeti Vajk István
A csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola építészeti szaktáborait, a Lőrincz Barna és Dénes Péter építészek által tervezett zeteváraljai Kultúrcsűrt díjazták. A szociokulturális épületek kategóriában díjazásra jelölték a Köllő Miklós és Molnár Zsolt építészek által tervezett hegyi kápolnát a Zetelakához tartozó Ivóban. Rurális revitalizáció kategóriában pedig díjra jelölték a gyergyószárhegyi óvodaépületet, amelyet Köllő Miklós, Molnár Zsolt és Györfy László-Miklós építészek terveztek.

Szigeti Vajk István

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!