Jól szerepeltek a Hargita megyei versenyzők

A hétvégén zajlott a tizenharmadik Székely Vágta a háromszéki Óriáspince-tetőn, a Hargita megyei versenyzők közül többen is dobogóra állhattak a három versenykategória valamelyikében.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jól szerepeltek a Hargita megyei versenyzők
Kvalifikációs előfutamon a lovasok. Nyeregben Fotó: Székely Vágta / FB

A Kovászna megyei Maksa közelében található Óriáspince-tetőn szervezték meg a tizenharmadik Székely Vágtát múlt hét végén. A rendezvényen olyan izgalmas programok várták az érdeklődőket, mint lovas birkózás, lovasszínház, huszár ügyességi verseny, díjugrató verseny, középkori hadi bemutató, lovaskaszkadőr-bemutató, állatsimogató, kézművesvásár, -kiállítás, koncert, a legkisebbek pedig lovagoltatáson, gyermekkoncerten és más programokon vehettek részt.
A megmérettetésre bármely Hargita, Maros vagy Kovászna megyei település nevezhetett csapatot, ez egy lóból és három személyből – lovasból, kísérőből és csapatvezetőből – kellett álljon, így Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszékről is szép számban voltak jelen versenyzők.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Jól szerepeltek a Hargita megyei versenyzők

Az idén is a következő kategóriákban indítottak futamokat: Székely Vágta, amely tulajdonképpen a magyarországi Nemzeti Vágta kvalifikációs előfutama, a Góbé futam, mely kötetlenebb, amatőröknek is teret adó, illetve a Kishuszár Vágta, amelyen 17 év alattiak versenyeztek 140 centiméter marmagasságúnál kisebb pónilovakkal.
A Székely Vágtára tizenhárman, a Góbé futamra tizenheten, a Kishuszár Vágtára pedig négyen neveztek be. A Székely Vágtára Hargita megyéből Etéd és Far­kaslaka nevezett. A Góbé futamon Csíkszentdomokos, Csík­szenttamás, Farkas­laka, Csík­­csicsó, Kecset, Homo­ród­almás, Etéd, Ho­moród­szentpál és Gyergyó­újfalu vett részt. A Kis­­huszár Vágtán pedig Korond, Farkaslaka, Homoród­szent­márton, Székelyvarság és Csíkszenttamás képviseltette magát.

Jól szerepeltek a Hargita megyei versenyzők
A Székely Vágtán negyedik helyezést ért el Kelemen Sándor Géza és lova, Korax Forrás Szigetszépe, akit Etéd község nevezett. A Góbé futamot a Csíkszenttamást képviselő Csók Vivien Jácinta és lova, Alice Princess nyerte meg, harmadik lett Sebestyén Roland és Jambo (Farkaslaka), negyedik pedig Márton Eszter és lova, Kónyaszék Havas John Kecset színeiben. A Kishuszár Vágtán a 10–13 évesek közül a Farkaslakát képviselő Ágoston Anna és Csodaszép nevű lova, a 14–17 évesek közül pedig a szintén Farkaslakát képviselő Demény Magor és lova, Felicia Katy vehetnek részt októberben a Nemzeti Vágtán.
A Góbé futamon első helyezést elérő Csók Vivien Jácinta és lova a csíkzsögödi Gyémántpatkó Lovas Egyesület felkészítésével érte el a kimagasló eredményt.

– A mindössze 17 éves lovasnak ez volt élete első versenye, és a legfiatalabb női versenyzőként sikerült győznie, amiért a Legeredményesebb női versenyző különdíjat is megkapta. Ez a teljesítmény különösen figyelemre méltó és nagy jövőt jósol a fiatal tehetség számára

– mondta Tankó Róbert, a Gyémántpatkó Egyesület elnöke Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének, akik több lovas esemény szervezésében együttműködnek a csíkzsögödi Gyémántpatkó Lovas Egyesülettel.

Jól szerepeltek a Hargita megyei versenyzők



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!