Hétfőn is kánikula várható, helyenként 38 fokos hőmérséklettel

Az előrejelzések szerint hétfőn szinte az egész országban kellemetlen hőérzettel párosuló kánikula lesz, a hőmérséklet helyenként a 38 fokot is elérheti.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Hétfőn is kánikula várható, helyenként 38 fokos hőmérséklettel
Fotó: László F. Csaba

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Máramaros megyére, Erdély és Moldva nyugati felére, Olténia és Munténia északi térségeire, illetve Dobrudzsára elsőfokú (sárga jelzésű) hőségriasztást bocsátott ki. Az érintett térségekben napközben 34-36 fokos meleg is lehet, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig meghaladja a kritikus 80 egységet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hétfőn Bukarestben és húsz megyében másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriasztás lesz érvényben. Ezekben a régiókban 36-38 fokra melegszik fel nappal a levegő, az éjszakai minimumok pedig 19-23 fok között váltakoznak. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Az érintett megyék: Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Ilfov, Galac, Vrancea, Vaslui, Iaşi és Botoşani. Ezekben a megyékben egyébként már két hete tart a kánikula – írja az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!