Hirdetés

Hárman szorultak ápolásra Csíkszeredában

Három beteget láttak el kedd délig a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, akik a megyeszékhelyen az utak reggeli jegesedése miatt szenvedtek kisebb-nagyobb balesetet – közölte a Hargita Népe kérdésére Konrád Judit, a kórház menedzsere.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hárman szorultak ápolásra Csíkszeredában
Gyalog is veszélyes közlekedni, ha jeges az út Fotó: Veres Nándor

Az intézményvezető kérdésünkre közölte: a három ápolásra szoruló beteg egyikét a gyalogátjárón ütötték el, akit az ortopédia-traumatológiai osztályon vállsérüléssel kezelnek. A másik két személy olcsóbban megúszta, nekik a csuklójuk sérült meg, de ellátásuk után hazamehettek.

Kedd délelőtt Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere egyébként közösségi oldalán figyelmeztette a város lakosságát, hogy óvatosan közlekedjenek. „Kérjük a gépjárművezetőket és gyalogosokat, fokozott figyelemmel közlekedjenek! Esik az eső és azonnal fagy az úttesten. Az Eco-Csík munkatársai folyamatosan dolgoznak” – írta bejegyzésében Bors Béla. Az elöljáró továbbá emlékeztetett: az Eco-Csík Kft. műholdas nyomkövető rendszerrel ellátott munkagépeinek hollétéről valós időben lehet tájékozódni. Hozzáfűzte: a lakossági észrevételeket, bejelentéseket az 0723–645526-os vagy a 0737–026873-as telefonszámon várja az önkormányzat.

A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság ugyanakkor közleményben számolt be arról, hogy kedd délelőtt száz hótakarító géppel dolgoztak az országutakon, és több mint 160 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki. Beszámolójuk szerint a havazás különösen Brassó megye hegyvidéki területeit érintette, különös tekintettel a 73-as országútra, a Törcsvári-szorosban, ahol erősen havazott a hajnali órákban. Hargita megyében az eső és az azonnali fagyás miatt kellett beavatkozniuk: húsz gép dolgozott a megyén áthaladó országutakon.

„Kérjük a járművezetőket, hogy körültekintően vezessenek, és vezetési stílusukat a forgalmi viszonyokhoz igazítsák, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak” – írták.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!