Hirdetés

Gyűjtik a régi fényképeket

Bemutatják a helyi népviseleteket Galambfalva községben, ehhez várják a helyi lakosok segítségét, ugyanis összegyűjtik a népviseletbe öltözött emberekről készült régi fényképeket. A fotókból kiállítás nyílik, emellett a Keresztúr térségi népviseleteket élőben is bemutatják a falu határában lévő Várfélénél.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gyűjtik a régi fényképeket
Női és férfi viselet régi felvételen Fotó: Galambfalva község/Fb

Keresztúr térségi népviseletek bemutatására készül Nagy­galambfalva, közölte Gyerkó Levente polgármester.
A népviseletek bemutatásába a község lakóit is bevonják, ugyanis összegyűjtik a népviseletbe öltözött személyekről készült régi fényképeket. Mint Nagy Katalin, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta, szeptember 29-én tervezik megtartani a népviseletek bemutatóját, erre az alkalomra meghívják Székelykeresztúr térség több településének lakóit, akik bemutatják saját népviseletüket.
Jelen lesznek Székely­ke­reszt­úr, Ga­lambfalva község, Szent­ábrahám, Román­and­rás­falva és Újszékely népviseletbe öltözött képviselői, ünnepi istentiszteletet követően mutatják be a viseleteket, a bemutatót zenés mulatság követi.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A viseletmustrát a Várfélénél szeretnék megszervezni, arra elkészül a színpad is. Jó idő esetén az összegyűjtött, népviseletekről készült fotókat is a Várfélénél fogják kiállítani, tájékoztatott a községvezető. Amennyiben rossz idő lesz, a kultúrotthonba helyezik át a rendezvényt. Ha ezen az utóbbi helyszínen állítják ki a felvételeket, akkor a tárlat hosszabb ideig látogatható marad, hogy a rendezvény után is megtekinthessék az érdeklődők.
A községvezetés kéri a lakosságot, hogy ha birtokukban van népviseletbe öltözött családtagjukról készült régi fénykép, juttassák el azt a polgármesteri hivatalba. A fotókat a kiállítás után visszaszolgáltatják a tulajdonosoknak.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!