Ápolóknak szerveztek vetélkedőt

Ápolóinak szervezett szakmai vetélkedőt a Gyulafehérvári Caritas, középpontba az idősgondozás került: öt héten át tíz csapat igyekezett a legjobb tudása szerint gondozni a szervezetre bízott szépkorúakat.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ápolóknak szerveztek vetélkedőt
A megmérettetés győztesei. Mindenki nyert Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Vetélkedőt szervezett ápolói számára a Gyu­la­fe­hér­vári Ca­ri­tas, az öt héten át tartó versenyen Har­gita megyei gondozók is részt vettek, közölte a katolikus egyház szeretetszolgálata. A versenyen tíz háromtagú csapat vett részt, az volt a feladatuk, hogy ápolják a Caritas által gondozott időseket. 
Pfemeter Mária szervező elmondta, az elmúlt évtizedek során rengeteg tapasztalati tudást gyűjtöttek a terepen, az idősotthonokban dolgozó kollégáik, és ennek a vetélkedőnek az volt a célja, hogy ezeket a tapasztalatokat, tudást megmutassák, gyakorlatban alkalmazzák, tanuljanak belőle és népszerűsítsék a szakmai sikereket. A vetélkedő feladatai közé tartozott a szakmai elvárások pontos megfogalmazása és a mentorok segítségének igénybevétele, a versenyzők segítséget nyújtottak az időseknek a sebkezelésben, a mozgásfejlesztésben. A csapatok teljesítményét szakmai zsűri értékelte, a győztes megosztott első helyet a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonának Harmat és Támogatók nevű csapatai szerezték meg, második helyre a székelyudvarhelyi otthoni beteggondozók Sebszakik csapata került, a harmadik pedig a csíksomlyói Védett otthon Szent Kamill csapata lett. A szervezők szerint az ápolók szakmai tudásának bővítése ezzel nem ér véget, a jövőben is lesznek hasonló programjai a szervezetnek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!