Hirdetés

Vereség a labdarúgó Szuperligáért vívott osztályozó első meccsén

Vereséget szenvedett Bukarestben hétfőn este az FK Csíkszereda a labdarúgó Szuperligáért vívott osztályozó első mérkőzésén. A Național Arénában rendezett találkozón hivatalosan 31 123 néző volt jelen. Ez a szám kettővel lehetett volna több, ha két FK-szurkolót nem állítanak meg a bejáratnál a csendőrök.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Vereség a labdarúgó Szuperligáért vívott osztályozó első meccsén
Fotó: Lokálpatrióták

Hétfőn este 31 123 néző előtt vívta a labdarúgó Szuperligába jutásért vívott párharc első mérkőzését a fővárosi Național Arénában a Bukaresti Dinamo és az FK Csíkszereda. A mérkőzésen nagyon jól érződött a hazai labdarúgó élvonal és a másodosztály közötti különbség, noha az FK Csíkszereda focisainak is voltak remek megoldásaik és jó játékperceik.

Dinamo-fölény

Az első félidőben a Dinamo akarata teljesen érvényesült, Gyenge Szilárd több alkalommal is bravúrral mentett, egy alkalommal viszont tehetetlen volt a csíki hálóőr is, ám szerencséjére Milanov 16. percben leadott lövését követően a kapufán csattant a labda.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A szünet utáni középkezdést követően hamar elvesztette a labdát a vendégcsapat, a támadást pedig Denis Politic góllal zárta le. A találatot követően még tíz percig a Dinamo birtokolta többet a labdát, aztán a házigazdák visszavonulót fújtak, így sikerült több remek akciót is vezetniük a csíki focisoknak. A 73. percben viszont egy újabb támadást vittek végig a dinamósok, az első gólt szerző Politic egy remek egyéni akció végén másodszor is mattolta Gyengét. Két perccel később Makrai hagyta ki a csíkiak legnagyobb helyzetét, ám az FK focisa a kapu fölé lőtte a labdát.

A második félidőben kapott két gól ellenére az 55. perctől az FK játéka biztató volt, ami reményt ad a hétfő esti visszavágóra,

amelyen legalább kétgólos győzelem kellene Ilyés Róbert legényeinek ahhoz, hogy életben maradjanak a Szuperligába jutás reményei.

Nem engedték be

Csíkszeredából három autóbusz indult a hétfő esti találkozóra: kettő a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia játékosait, egy pedig a szurkolókat szállította a román fővárosba. Az ifjúsági focisok gond nélkül jutottak be a Național Arénába, ám a szurkolók közül ketten az autóbuszban, telefonjaikon nézték a találkozót.

A csíki szurkolóktól a székely zászlót a rendezők kérésére a rendfenntartók vették el

– áll a csendőrség közleményében, viszont a Lokálpatrióták szurkolói csoportjának molinóját már a csendőrök nem engedték be a stadionba, mi több, „pár méteren belül” háromszor is igazoltatták és motozták meg a vendégek drukkereit.
– Amikor szóltak, hogy a Lokálpatrióták molinójával nem engednek be a stadionba, arra kértem a csendőröket, hogy ne vegyék el, mi visszavisszük az autóbuszunkhoz és ott hagyjuk. Persze, ők ragaszkodtak az elvételhez. Ekkor a szurkoláshoz használt megafont kérték el tőlem, szétszedették és megnézték, nem akarok-e becsempészni valamit benne. Én ezt megtettem. Folyamatosan ment a kérdezgetés, sőt, egy valamennyit magyarul is tudó csendőr is ott volt, ám vele is románul beszéltünk. Végül azzal az indokkal, hogy magyarul szitkozódtam, engem és egy székelyudvarhelyi társamat, akinek a pólóján lévő feliratba kötöttek bele, nem engedtek be a mérkőzésre – nyilatkozta lapunknak Tamás László, a Lokálpatrióták szurkolói csoport vezetője. Hozzátette, egy sepsiszentgyörgyi szurkolóval is problémájuk volt a csendőröknek, az ő pólóján Sepsi felirat volt. Kifogásolták, hogy a meccsnek nincs köze a Sepsi OSK-hoz, végül azonban őt beengedték a lelátóra a rendfenntartók.
.

Dühös vagyok, hiszen nem balhézni mentünk Bukarestbe, hanem az FK Csíkszereda csapatát biztatni

egy, a klub történetének nagy téttel bíró mérkőzésére. Sajnálom, hogy végül az autóbuszban töltöttem el azt az időt, amit a lelátón, a fiúknak szurkolva kellett volna töltsek – tette hozzá a Lokálpatrióták vezetője.
Tamás László ugyanakkor elmondta, még most sem világos számára, hogy miért nem engedték be a stadionba, és reméli, hogy a mondvacsinált ok és az a tény, hogy az esetről készült jegyzőkönyvet nem írta alá, nem jár majd számára negatív következményekkel.
– Készülünk a hétfő esti találkozóra. Bízom benne, hogy a visszavágón társaimmal együtt a csíkszeredai stadionban szurkolhatom végig a mérkőzést, és

remélem, hogy a történelem megismétli önmagát és kiejtjük a Dinamót

– mondta Tamás László, utalva az FK Csíkszereda Dinamo elleni, 2018. november elsejei Román Kupa-mérkőzésre, amelyen az akkor még 3. ligás csíkiak szétlövés után győzték le a Dinamót.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!