Hirdetés

Tartják a lépést a csíki lányok

Nyolcat gurított az FK Csíkszereda a Gyulafehérvári Unirea otthonában a női labdarúgó Szuperliga szombati, 9. fordulójában, Székelyudvarhelyen, ahol a két félidő közötti szünet a SMURD-helikopter érkezése miatt közel egyórásra nyúlt. A címvédő Konstanca hét góllal verte a Vasas Feminát.

Szász Csaba
Tartják a lépést a csíki lányok
Nem volt egy súlycsoportban az udvarhelyi meccsen a két gárda Fotó: Hodgyai István

Csupa vendéggyőzelmet hozott a női labdarúgó Szuperliga ki­len­cedik játéknapja, mindkét Hargita megyei együttes szombaton lépett pályára.
Kora délután a Vasas Fe­mi­na a Konstancai Farult fo­gadta, az udvarhelyiek jól tar­tották magukat az első fél­időben, a címvédő csak két­szer talált be, aztán a má­sodik játékrészben kijött a különbség a két csapat között, a vendégek további ötször találtak be. Azonban a játékot – ahogy az élő tévéközvetítést is – a SMURD-helikopter érkezése zavarta meg, emiatt a két játékrész közötti szünet közel egyórásra nyúlt. Egy héttel korábban a SZFC bajnokijába szólt bele egy hasonló sürgősségi eset, az udvarhelyiek vezetőedzője, Vágó Attila ezt szóvá is tette.

– Európában, így Magyarországon is elképzelhetetlen, hogy egy tévé által élőben közvetített élvonalbeli bajnoki mérkőzésen a félidőben helikopter szálljon le a focipályára. Nem hiszem el, hogy a székelyudvarhelyi városvezetés nem tudja ezt orvosolni és nem tud egy más helyet találni erre a célra

– panaszkodott Vágó.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Nyolcgólos győzelem

Nem tudott gondot okozni az FK Csíkszeredának az újonc Gyulafehérvári Unirea, Kollár Péter tanítványai már a harmadik percben betaláltak, a szünetig öt gólig jutottak, a szünet után további három alkalommal zörgették meg a házigazdák kapujának hálóját. A mérkőzést kivételesen nem Gyulafehérváron rendezték, egy Liga 3-as találkozó miatt a megyeközponthoz tartozó Ompolykisfalud biztosította a helyszínt.
Mivel az éllovasok minden esetben begyűjtötték a játékba helyezett pontokat, a tabella élén nincs változás, a Farul 25 ponttal áll az élen, kettővel kevesebbet gyűjtött az FK Csíkszereda, míg harmadik a Kolozsvár 19 ponttal.
A válogatott mérkőzései miatt két hétig szünetel a bajnokság, a következő fordulót november első hétvégéjén rendezik.

Tartják a lépést a csíki lányok

Eredmények

Gyulafehérvári Unirea – FK Csíkszereda 0–8 /Szőke (3., 36.), Vlădulescu (15., 21.), Feketevízi (38.), Herczeg (51., büntetőből), Mitri (66.), Fülöp (72.)/; Vasas Femina – Konstancai Farul 0–7; FC Hermannstadt – Kolozsvári U 0–6; Szamosújvári Atletic – Besztercei Gloria 1–3.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!