Hirdetés

Tartalékosan is nyert a Gloria

Hiába birtokolta többet a labdát, hiába volt aktívabb a támadásban és uralta a meccset az FK Csíkszereda, mégis a Bodzavásári Gloria győzelmével ért véget szombaton a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásának utolsó csíkszeredai találkozója. Ilyés Róbert legényei a helyzetek tömkelegét kihagyták, a hosszabbításban pedig négypercnyi játék után egy 18 éves, élete első másodosztályú mérkőzésén pályára lépő focis megadta a kegyelemdöfést.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tartalékosan is nyert a Gloria
A sok helyzet ellenére nem sikerült gólt szereznie az FK Csíkszeredának Fotó: László F. Csaba

A sokak által tét nélkülinek mondott találkozónak mégis volt tétje: ugyanis a felsőházi rájátszás helyezésétől függően kap majd az FK ellenfelet a Szuperliga alsóházi rájátszásából az osztályozóra. Egy csíki siker esetén, illetve egy mioveni-i „iksz” vagy vereség következtében a csíkiak a Szuperliga alsóházi rájátszásának 8. helyezettjével meccseltek volna az osztályozón, de a szombati találkozót követően – ráadásul a Mioveni 3–1-re nyert a Corvinul ellen – már értelmét vesztette a latolgatás: az FK a 7. helyezett ellen játszik a Szuperligát érő helyért.
A szombati, Gloria elleni találkozón gólzápor volt várható, hiszen a bodzavásáriak edzője több olyan focisnak is lehetőséget adott, akik eddig keveset, vagy egyáltalán nem játszottak a csapatban. Ilyen volt többek között a kapus Alessandro Lăpădat, aki élete első másodosztályú találkozóján lépett pályára, ráadásul a meccs egyik embere volt. A csíkiak az első percektől irányították a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak, sokat birtokolták a labdát, de nem sikerült a vendégek védelmét feltörni.
A játék képe a szünetet követően sem sokat változott, a legnagyobb helyzetet a 75. percben hagyták ki a piros-feketék, amikor Csürös Attila mintegy 30 méterről leadott lövését követően a labda a keresztlécen csattant. A rendes játékidő utolsó percében még két cserét hajtott végre a vendégcsapat, a pályára lépők között volt Bucur Gabriel, a 18 éves focis életében először rúghatott labdába egy 2. ligás meccsen. Három perccel később a vendégek egy ellentámadást indítottak, a jobb oldalról Chică-Roșă ívelte be a labdát a csíki büntetőterületre, Ahmatov nem érte el a játékszert, Bucur viszont estében igen, és megszerezte a Gloria győztes találatát.
Az FK Csíkszereda a 2. Liga felsőházi rájátszásában két siker és két döntetlen mellett hat vereséget könyvelhetett el 9 rúgott és 15 kapott góllal, így a 2023/2024-es idényt a hatodik helyen zárta. A csíkiak osztályozót játszhatnak a Szuperligába jutásért, ellenfelük kiléte holnap éjfél előtt pár perccel derül ki.
Eredmény
FK Csíkszereda – Bodzavásári Gloria 0–1 (0–0)





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!