Hirdetés

Székelyek piros-sárga-kékben

A román női labdarúgó-válogatott egy hét alatt két Eb-selejtezőt játszik Bulgária ellen. Az FK Csíkszeredától két játékost hívtak be a keretbe, Tankó Rékát az ifiktől „hozták fel”.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyek piros-sárga-kékben
A székelyudvarhelyi Geréd Erika Kazahsztán ellen is pályán volt Fotó: FRF

Egy hét alatt két meccset is játszik Bulgária ellen a román női labdarúgó válogatott a 2025-ös női Európa-bajnokság selejtezőjében.
Massimo Pedrazzini szövetségi kapitány kedden hirdette ki a 23 fős keretet, az FK Csíkszeredától két játékos kapott behívót, Herczeg Andrea és Tankó Réka, utóbbit az ifi válogatottól „hozták fel”. A székelyudvarhelyi Vasas Femina két korábbi játékosa is pályára léphet a bolgárok ellen: a Diósgyőri VTK-nál futballozó Geréd Erika, és Ana Maria Vlădulescu, aki jelenleg a Haladás Viktória együttesét erősíti.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A május 31-én Bukarestben, június 4-én pedig Szófiában pályára lépő válogatott mindkét eddigi mérkőzését megnyerte, 5–0-ra verte Örményországot, és 1–0-ra Ka­zahsztán együttesét, így 6 ponttal vezeti a C-liga 4. cso­portjának tabelláját. Az említett két napon a magyar válogatott a jövő évi Európa-bajnokság házigazdájával, az eddig hibátlan Svájccal játszik selejtezőt.
A C-liga esetében a kontinenstornára való kijutásról rájátszás dönt, az első körben az A-liga harmadik és negyedik helyezettjei a C-liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal játszanak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!