Hirdetés

Száztizenegy gól huszonnégy meccsen

Két fordulót követően mind­össze két csapat maradt százszázalékos a megyei labdarúgó-bajnokságban. Huszonnégy meccsen száz­tizenegy gól született.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Száztizenegy gól huszonnégy meccsen
Könnyed sikert aratott a Székelyudvarhelyi Roseal Fotó: Hodgyai István

A megyei bajnokságban több, a körzeti pontvadászatokban kevesebb gól született a második fordulóban, mint a bajnoki nyitányon. Ennek ellenére nem panaszkodhattak a nézők, hiszen minden helyszínen láthattak legalább egy találatot.
A 4. Ligában két fordulót követően csak a bajnoki címvédő VSK Gyergyószentmiklós és az Agyagfalvi Lendület maradt százszázalékos teljesítménnyel, mindkét szé­kely­ud­var­helyi csapat bezsebelte a három pontot, a Bányász pedig idegenben szerezte meg idénybeli első sikerét. A második fordulóban 22 találatnak örülhettek a csapatok, ez 4,4-es meccsenkénti gólátlagot jelent.
Szépvízen, Csík­szent­ki­rá­lyon és Csíkmadarason is gólzáporos meccsek voltak, igaz, utóbbi helyszínen a házigazdák ennek nem örültek, míg Gyi­mes­kö­zép­lok még tovább vár az első sikerre. A hétvégén 38 találat esett a Csík körzetiben, ez 5,4-es mecccsenkénti gólátlagot jelent.
Szentpál jobbnak bizonyult Szentpéternél szombaton, az Udvarhely körzeti A csoportjában a 24 jegyzett gól 4 meccsenkénti átlagot jelent. A B csoportban Parajd és Alsósófalva is ötször volt eredményes, a 2. fordulóban a 27 elért találat 4,5-ös meccsenkénti gólátlagot jelent.

A 2. forduló eredményei
Megyei bajnokság. Csíkcsicsói Ezüstfenyő – Székelyudvarhelyi Golimpiakosz 1–3, Zetelaki Fenyő – Balánbányai Bányász 2–3, VSK Gyergyószentmiklós – Székelykeresztúri Egyesülés 4–1, Agyagfalvi Lendület – Homoródalmási Homoród 2–0, Székelyudvarhelyi Roseal – FC Csíkszentsimon 5–1.
Csík körzeti. Szépvíz – Csíkkozmás 8–0, Gyimesközéplok – Lázárfalva 1–4, Gyimesbükk – Tusnád 3–1, Csíkszentimre – Gyergyószárhegy 3–1, Csíkszentkirály – Csíkszentmihály 6–0, Csíkmadaras – Csíkszentmárton 0–7, Csíkszentdomokos – Kászonaltíz 4–0.
Udvarhely körzeti. A csoport: Szentpál – Szentpéter 5–1, Kobátfalva – Szentábrahám 1–3, Betfalva – Farcád 2–2, Oklánd – Nagygalambfalva 1–2, Siménfalva – Felsőboldogfalva 2–1, Etéd – Bögöz 3–1. B csoport: Zetelaka II. – Székelyszentlélek 2–3, Alsósófalva – Kápolnás 5–0, Zeteváralja – Korond 1–3, Farkaslaka – Lövéte 1–1, Máréfalva – Varság 2–2, Parajd – Malomfalva 5–2.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!