Sokan kedvelik a minifoci-bajnokságot

Tizenkét csapat részvételével zajlik a 120 Év Csíki Foci keretein belül szervezett minifoci-bajnokság. A tizenegy fordulóból álló pontvadászat a feléhez érkezett, már kirajzolódtak az erőviszonyok. Az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pálya hétköznapokon egyre több nézőt vonz.

Vlaicu Lajos
Sokan kedvelik a minifoci-bajnokságot
Népszerű a minifoci-bajnokság. Régóta várták Fotó: Vlaicu Lajos

Százhúsz éves Csíkszereda futballtörténelme, az évforduló alkalmából az FK Csíkszereda elindította a 120 Év Csíki Foci Minifoci-bajnokságot, ahová összesen Csíkszereda és környékéről tizenkét csapat jelentkezett. A csapatok hetente kétszer – kedd és csütörtök – játsszák mérkőzéseiket az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves futballpályán. A pályát kettéosztva egyszerre két mérkőzést és egy fordulóban hat mérkőzést fújnak, amelyek 2 x 20 perces játékidővel és 6 + 1-es fellálásban zajlanak. A bajnokság pontvadászatként zajlik, ahol a győzelem három pontot, a döntetlen egy-egy pontot, míg a vereség nulla pontot ér. 
Tamás László, ismertebb nevén Egér, a Csíki Lokálpatrióták szurkolói közösség vezetője a bajnokság szervezésével megbízott személy kifejtette: a csíki futballközösségnek hiányzott ez a fajta labdarúgás. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– A hajdanán működött salakpályás bajnokságként emlegetett, hasonló lebonyolítású bajnokság megszűnése óta a városban nem működött hasonló jellegű bajnokság, ebből kiindulva és az FK 120 éves csíki foci programjába bele is foglaltuk – mondta a szervező. Felcsíktól el egészen Alcsíkig és a városból összeverbuválódott sportbarátok alkotják a tizenkét csapatos mezőnyt, amely bajnokság a héten immár az ötödik és hatodik fordulókkal folytatódik. A főszervező elmondása szerint: az idén év végéig bajnokot hirdetnek, ugyanis egyszer találkoznak a csapatok egymással. 
– A negyedik forduló után az erőviszonyok kezdenek kibontakozni, külön öröm, hogy az esti órákban a mérkőzéseket egyre többen kísérik figyelemmel a lelátóról. Jók a visszajelzések, már a jövőre nézve több kérés is érkezett felénk, hogy jövőre is szervezzük meg, sőt, a folytatásra már új csapatok is jelentkeztek. Ezt a bajnokságot, ha sikeresen zárjuk, márpedig miért ne zárnánk, akkor jövőre egész biztosan megszervezzük – húzta alá Tamás László. Megjegyezte: a bajnokság végén, a díjátadó eseménynek meg szeretnék adni a módját, egy gálaestszerű fogadás keretein belül díjaznák a csapatokat. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!